Særligt for skoler

Vi har samlet alle vores tilbud til skoler og gode links særligt målrettet lærere på denne side.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekernes skoleprogram

På Stadsbiblioteket i Lyngby har vi fokus på litteratur og læsning. Derfor har børnebiblioteket en række tilbud til forskellige klassetrin i løbet af skoleåret, som netop sætter litteraturen og læselysten i centrum. Samtidig har vi fokus på den nye teknologi, og tilbyder derfor også to workshops i robotteknologi. Du kan som lærer tilmelde din klasse et eller flere af vores tilbud via https://skolenivirkeligheden.dk/lyngby-taarbaek/tilbud-liste/kultur-samfund 
Vi glæder os meget til at se Lyngby-Taarbæk kommunes skolebørn på biblioteket. 
Se også programmet som PDF nederst på denne side

E-biblioteket
Vi tilbyder en række muligheder online. Det drejer sig om eReolen Go, Faktalink, Gyldendals røde ordbøger og Forfatterweb, som du kan læse mere om i menuen til venstre her på siden.

Biblo – Biblo er børnenes bibliotek på nettet. Her kan de søge, anmelde og reservere bøger og andre materialer. De kan desuden indgå i forskellige interessefællesskaber. Biblo bliver overvåget og modereret af bibliotekarer, og børnene vil altid kunne komme i kontakt med en voksen. Desuden kræver Biblo.dk et UNILogin fra alle, der vil oprette sig som bruger.


Gode links
Skolenivirkeligheden.dk er en uafhængig non profit portal, der gør det nemt at finde et forløb, en oplevelse eller en inspirationskilde, der passer ind i de fleste skoleforløb. Her kan du som lærer altid finde og tilmelde din klasse vores tilbud. Du kan også finde tilbud fra andre relevante aktører både i og udenfor kommunen.

Høstlitt er forlagets Rosinantes blog til folk, der professionelt beskæftiger sig med børne- og ungdomsbøger. Indlæggene på bloggen er tiltænkt som inspiration for læsningen, og berører de emner, der inden for børne- og ungdomslitteraturen rør på sig - primært fra et dansk perspektiv. (Tidligere kendt som lærerværelset.dk)