'Vredens druer' af John Steinbeck

I denne uge er vi så heldige at bringe en anbefaling fra vores praktikant, Aida.

Træd ind i en utrolig fortælling om overlevelse, håb og styrke - en roman, der vil efterlade et dybt indtryk.

Hvad handler bogen om?


'Vredens druer' følger Joad-familien, der bliver tvunget til at forlade deres hjem i Oklahoma under den store depression i 1930'ernes USA. De migrerer til Californien i håbet om at finde arbejde og et lykkeligt liv. På deres rejse står de over for mange udfordringer og møder grådige arbejdsgivere og social uretfærdighed. I Californien opdager de, at arbejdsforholdene er forfærdelige, og lønnen er utilstrækkelig. Trods alle forhindringerne de møder på deres vej kæmper Joad-familien for at bevare deres håb i en uretfærdig verden.

Hvorfor skal man læse denne bog?


Bogen foregår under den store depression i USA, og den viser, hvordan folk kæmpede for at overleve og finde mening i en hård tid. Det er ekstremt fascinerende at læse om, hvordan samfundet var dengang. Bogen har også fantastiske karakterer. Joad-familien og de andre personer i bogen er så virkelige og autentiske, at du vil blive fanget af deres historie. Deres kamp for overlevelse og deres stærke bånd vil røre dit hjerte. 
Dette bliver fremhævet endnu mere af Steinbecks vidunderlige skrivestil. Han formår at skabe en detaljeret verden som man kan fordybe sig i. Historiens tempo stiger igennem historien og her er det specielt Steinbecks meget direkte skrivestil, som hjælper til dette. 

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Hvis man er fanget af Steinbecks fortællestil, synes jeg også man skal læse hans roman 'Mus og Mænd'. 'Mus og Mænd' udforsker også den amerikanske arbejderklasse og kampen for overlevelse under den store depression.
Når du nu er i gang med klassikerne - så læs 'Stolthed og fordom' af Jane Austen. Selvom den er en roman af en helt anden genre, udforsker både 'Vredens druer' og 'Stolthed og fordom' sociale hierarkier og klasseforskelle.