"Uden minder" af Jessica Brody

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på første bind i YA science fiction-triologien Unremembered


Hvad handler bogen om?
Et fly styrter ned i Stillehavet. Da redningsfolkene når frem, er alt de møder vragdele og én enkelt overlevende passager. Den 16-årige pige, som bliver fundet, ikke har nogen erindringer om hvem hun er, eller hvordan hun havnet der. Hendes navn fremgår ikke af passagerlisten – men det er sikkert en computerfejl. Hun har ingen skrammer udover hendes manglende hukommelse. Lægerne forstår ikke, hvad der foregår, og plejefamilien, hun får tildelt, prøver at hjælpe hukommelsen på gled.

Uanset hvor hun går hen, bliver hun genkendt. Ikke nok med at hun er så smuk, at hendes nye plejelillebror på 13 år mener, at hun er supermodel, så har hun de smukkeste violette øjne, hvilket giver hende kælenavnet “Violet”.

Hun har et særligt smykke, hvorpå der er graveret “S + L = 1608”, men hvad betyder det, og kan det overhovedet hjælpe hende?

Hvorfor skal man læse denne bog?
Hele historien ses fra Violets perspektiv, hvilket gør den utrolig spændende at læse. Måden, som den manglende hukommelse beskrives på, betyder meget for forståelsen af Violets situation. Alle de gængse ting har hun glemt, bl.a. hvordan man børster tænder, som nu skal læres på ny. Til gengæld har hun flair for tal og sprog. Specielt hendes tilgang til matematik gør plejelillebroren mundlam.

Hver karakter er så flot beskrevet, og plottet er langt dybere, end man skulle tro. Den 13-årige plejelillebror er så godt beskrevet, at hele hans mimik, udtrykkene og ikke mindst hans kejtethed omkring Violet, gør bogen ret morsom.

Materialer