"Solo" af Kirsten Ahlburg

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en fin letlæsningsbog om misundelse og store drømme. Bogen indgår i Mega-serien, der er letlæsningsbøger med lav lix og højt sidetal.


Hvad handler bogen om?
Freja går til ballet. Hun går meget op i ballet og i musikken til ballet. Der er ingen andre i klassen, som går op i ballet. Byens teater skal sætte et stykke op og skal bruge ti børn til at danse ballet. Freja går til prøve sammen med sin gode veninde Sol, som også danser ballet. Laura er også kommet til prøven. Det er Freja ikke så glad for. Laura er meget dygtig, med også meget vigtig. Laura ved godt hun er dygtig, derfor er Freja ikke så glad for Laura. Freja og Sol taler om, at de håber på at blive blandt de ti, der bliver valgt. Der er en, der skal danse en solo. Den håber Freja meget på at få, men hun ved godt inderst inde, at det nok bliver Laura. Da de er til prøven, kigger udvalget, der skal vælge børnene, meget på Laura. Laura forsøger at vise sig meget frem ved at stille sig forrest. Laura, Sol og Freja bliver blandt de 10, som skal danse.

Hvorfor skal man læse denne bog?
Det er en sød historie, der fortæller om misundelse, og hvorfor det ikke altid er berettiget at være misundelig. Den har lixtal 9, så det er en bog for de 8-9 årige. Nok mest en bog for piger med store drømme. Men den kan også læses af drenge.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Alle Kirstens Ahlburgs bøger kan læses med samme glæde. De har alle nogle gode historier.