"Overmand - med kappe og porre" af Pascal Jousselin

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på tegneserien Overmand #1 – med kappe og porre. Det er en tegneserie, der er rettet mod det voksne publikum. Overmands evne kræver, at man, som læser, kan følge med, når han sprænger rammerne for, hvad en tegneserie kan.


Hvad handler bogen om?
Når den gale videnskabsmand eller Lurifaks laver skurkegerninger i Midtkøbing, må Overmand træde til. Overmand er en superhelt. Det er ikke fordi han er superstærk eller -hurtig. Overmands helt særlige evne er, at han ikke er begrænset af tegneseriens gitter. Han kan uden besvær bekæmpe samme skurk fra tre forskellige paneler.

På samme måde hjælper han nemt en kat ned fra et højt træ ved at samle den op – fra panelet oven over træet og bære den igennem historien og sætte katten ned i et panel på siden efter.

Ligesom andre superhelte får Overmand en lærling; en teenager hvis stemme er i overgang. Der er brug for dem begge to, hvis det gode skal sejre.

Hvorfor skal man læse denne bog?
Jeg hørte om Overmand i Troldspejlet. Omtalen af tegneserien, gjorde at jeg var nødt til at læse den. Hele konceptet om Overmand, lærlingen og skurkene er så originalt, at jeg ikke vil afsløre, hvilken evne lærlingen og Lurifaks har. Det er simpelthen genialt, og det vil være en skam at ødelægge overraskelsen.

Jeg er normalt ikke til tegneserier, men denne her kan bare noget særligt. Når Overmand bliver tilkaldt, kan man være evig forvisset om, at man får et godt grin. Underholdningen kommer helt af sig selv – Overmand er på sagen.