'Meningen med livet' af Anders Kofoed

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en kæk og omfattende bog om menneskets fascinerende biologi.

Hvad handler bogen om?

Hvorfor er vi mennesker, som vi er? Hvad sker der i kroppen i livets forskellige stadier? Hvorfor griner vi - og hvorfor er mennesket den eneste skabning, der kan komme til at tisse i bukserne af grin? I ’Meningen med livet’ giver biolog og tv-vært Anders Kofoed en kæk og yderst informativ gennemgang af menneskets tilblivelse, liv og død. Det handler både om gener og DNA, om flirt og dynamikker i forældreskabet og om aldring som en uundgåelig del af livet.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Bogen her er forrygende faglig formidling hvor alle voksne og unge – uanset om de har sovet i biologitimen eller ej - kan være med og blive både klogere og godt underholdt undervejs. Kofoed trækker også interessante og finurlige paralleller til stadier i andre levende væsners liv, og man kan da ikke andet end trække på smilebåndet, når man læser at køer producerer mere mælk, når de lytter til musik af REM.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Hvis du vil læse medrivende, underholdende og kloge bøger om mennesket og kroppen så grib også fat i ’Sapiens: en kort historie om menneskeheden’ af Yuval Noah Harari eller ’Kroppen: en guide til indehavere’ af Bill Bryson.

Fredag d. 8. oktober kl. 10-11 kan du få læst op fra denne og andre nye faglitterære favoritbøger og samtidig få frisk luft og motion. Det sker til ’Litteratur i det fri’ under Faglitterær Festival, og der er afgang fra Stadsbiblioteket.