"Læs den igen!" af Bénédicte Carboneill

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en billedbog, der som titlen angiver, bare må læses om og om igen.

Hvad handler bogen om?

Ulven overhører en far, der læser højt for sin datter. De sidder rigtigt og hygger sig. Normalt ville ulven have skræmt menneskene væk, men historien lød så spændende at han i stedet gemmer sig for at høre den færdig. Ganske kort tid efter stopper faderen og fordi de skal hjemad. Ulven betragter dem gnavent da de går. Lige indtil bogen falder ud af farens taske. Lykkelig skynder ulven sig at hente den og løber af sted for at finde at godt sted at læse den færdig. Det er lige indtil han åbner bogen. Små underlige tegn fylder siderne og Ulven kan ikke læse. Han kigger på billederne men er sikker på han går glip noget. Nu kommer det store spørgsmål. Ulven har ikke ligefrem det bedste ry blandt skovens dyr, så vil han kunne finde nogen, som vil læse historien op for ham?

Hvorfor skal man læse denne bog?

Det er en utrolig sød og hyggelig historie. Titlen, i sig selv, rummer utrolig meget af den stemning og humor, der er i bogen. Måden ulven er illustreret er intet mindre end skøn og hjertevarm. Stregen rummer så mange af ulvens karaktertræk og personlighed, der igennem historien ændrer sig; snu, nysgerrig, lykkelig, undrende, forfærdet, håbefuld, mm. Illustrationerne, sproget og selve historien oser af hygge. Hyggen i at putte når man hører historie og hvor utroligt det er, når ordene for alvor får lov til at skabe magien. Deraf titlen ”Læs den igen!”