"Good luck girls" af Charlotte Nicole Davis

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en ægte pageturner indenfor genren Young Adult.


Hvad handler bogen om?
Landet Arketta er tydeligt opdelt mellem de velhavende og de fattige. Den eneste chance mange fattige familier har, er at sælge deres døtre til et såkaldt glædeshus - i håb om en bedre fremtid. Indtil de fylder 16 år, går pigerne til hånde i glædeshuset. På deres 16-års fødselsdag skal de så have deres første ”lucky night” – altså første gang de tilbringer natten med en mand. Fra da af er de det, der bliver betegnet som ”good luck girls”

Clementine har set frem til sin Lucky Night med stor spænding, fordi det bliver beskrevet som noget helt specielt. Hendes ældre søster Aster, der har været good luck-pige i noget tid, er dog mindre begejstret. Natten tager en uventet drejning da Clementine kommer til at slå sin første kunde ihjel. Aster og Clementine flygter sammen med tre andre piger ud i natten. Der skal mere end held til at overleve.

Hvorfor skal man læse denne bog?
En western inspireret YA, der udover at være en utrolig god og barsk historie også indeholder homoseksualitet, søskendebånd og ikke mindst eventyr.

Den friske start pigerne har fået som "good luck girls" har intet at gøre med at være heldig. Fra deres flugt og hele bogen igennem er der en rød tråd. Kampen på overlevelse og frygten for hele tiden at bliver opdaget holder både pigerne og læseren fanget. Spændingen og tempoet er højt - det en sand pageturner og en virkelig flot debutroman.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Forlaget beskriver den som en blanding af Westworld og A Handmaid’s Tale.

Tags