'A Good Girls Guide to Murder' af Holly Jackson

Glæd dig til teenageforviklinger og true crime spænding når bibliotekets erhvervspraktikant Ella anbefaler en god bog!

Hvad handler bogen om?


Andie Bell blev myrdet for fem år siden af hendes kæreste Sal Singh i Lille Kilton. Pippa som elsker krimier og true-crime synes, at der er noget, der ikke helt stemmer og vælger at undersøge sagen nærmere i hendes skole opgave. Mørke hemmeligheder om indbyggernes i deres elskede by bliver afsløret da Pippa og Sals lillebror Ravi kommer nærmere og nærmere på sandheden, men da en ukendt person begynder at sende Pippa trusler igennem breve, for at sikre at en særlig hemmelige ikke afdækkes, tvinger det Pippa til at tage et valg. Er sandheden det værd? 


Hvorfor skal man læse denne bog?


Bogen er så spændende og mystisk, at man aldrig får lyst til at lægge den fra dig. Sorger og glæder, handlinger og oplevelser bliver malerisk beskrevet og bringer karakterende til live. Historien bliver fortalt fra Pippas perspektiv og er fortalt så godt at man nærmest føler sig til stede. Historien er velskrevet og plottet er fantastisk gennemtænkt, så hver plottwist er en overraskelse.
Svarene på ens spørgsmål er fordelt gennem bogen, men leder for det meste kun til nye og flere spørgsmål der nærmest tvinger dig til at vende næste side.


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


En af os lyver af Karen McManus er den første bog, der kommer i tanke når jeg skal finde en bog der minder om A good girls guide to murder. Ligesom i 'A good girl's guide to murder' så har 'En af os lyver' noget med et mord, teenagere, der prøver at opklare sagen og uventede venskaber.
'Dagen før Dagen' af Micol Ostow og 'Vi var løgnere' af E. Lockhart er de bøger jeg ville anbefale, hvis du godt kunne lide 'A good girls guide to murder'.