"Fugletribunalet" af Agnes Ravatn

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en spændende roman fra Norge.

Klaustrofobiske mysterier

Fugletribunalet er en lille letlæst bog, som godt nok er på 274 sider, men det føles ikke sådan. Det er en ægte pageturner, fyldt med mysterier og undring, men er ikke en krimi.

Den handler om Allis Hagtorn, der efter en offentlig skandale, flygter fra omverdenen, ved at få et arbejde som hushjælp/gartner hos den mystiske Sigurd Bagge. Huset ligger langt ude på landet, så udover Sigurd, har Allis kun kontakt med den ubehøvlede købmandsdame, når der skal handles ind. Sigurd er alt andet end selskabelig og vil ikke engang spise samtidig med Allis. Han fortæller, at hans kone er ude at rejse og derfor har han brug for en til at lave mad og passe haven indtil hun kommer hjem. Men efterhånden begynder både Allis (og mig selv) at undres over hvor konen er og om hun overhovedet kommer tilbage. Hvad laver Sigurd hele dagen inde på sit kontor? Og hvorfor opfører han sig så besynderligt? Bid for bid får vi udfoldet historien i det her lidt klaustrofobiske lille univers, som kun er Allis og Sigurd, helt alene, ude på landet, i et stort hus. Ja, det er lige så nakkehårene rejser sig. Det er ikke kun mysteriet om Sigurd, der er spændende, for selvom det er Allis vi følger, så ved man faktisk ikke præcis hvad det er hun har lavet, siden hun har brug for at flygte. Der er mange grunde til at holde sig vågen hele natten med et eksemplar af Fugletribunalet, så det er bare med komme i gang.

Bogen er til alle, der kan lide en god psykologisk thriller eller plejer at læse krimi, men gerne vil prøve noget lidt andet, som stadig er spændende. Den er lynhurtigt læst, for den er ikke til at slippe og så er kapitlerne ret korte, så man bliver ved med at tænke ”bare lige et kapitel mere…”

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff