'Dydens år' af Kim Liggett

I denne uge anbefaler vi en mørk og spændende roman til unge

Hvad handler bogen om?

Når piger fylder 16 år, står de på tærsklen til de voksnes rækker. Først når de fylder 17 er faren over. I denne mellemperiode bliver alle de 16-årige piger forvist til et øde indelukke, hvor de skal tilbringe deres sekstende år. Området er omringet af et højt hegn, der sikrer at pigerne ikke kan stikke af. Grunden til at pigerne spærres inde er, at beboerne i Garner Sogn mener, at de unge piger i det år får magt over mændene, fordi de udskiller et kraftfuldt elskovsmiddel igennem huden. Derfor skal disse magiske kræfter uddrives og dette er den eneste mulighed for pigerne, så de igen kan vende tilbage til civilisationen. Det er bare ikke alle, der overlever. Måske er den største trussel ikke de brutale forhold i skoven og jægerne, der vil gøre alt for at få fat i en Dydspige. Den største trussel kunne nemt gemme sig blandt pigerne. Når samfundets struktur fjernes og de er på egen hånd.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Her er en uforglemmelig intens læseoplevelse. Bogen er i gang fra første side. Det er en page turner, hvor mængden af plottwist og velplaceret information driver historien og det er udført til perfektion. Idéen til samfundet og de dystopiske elementer er så unik og original at det vil være en læseoplevelse uden lige. Sproget er fænomenalt. Det er beskrivende, følelsesladet, råt og der er altid en dybere underliggende mening. Universet er gennemarbejdet og levende. Karaktererne er individuelle og fuldendte, der alle tager første åndedrag, når man vender første side.  

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Denne bog kan sammenlignes med 'The Hunger Games', 'Maze runner' og 'Den sorte enkes by', men også 'Frankenstein', fordi det er mennesket og det psykologiske aspekt, der er i fokus. Idéen om at isolere en gruppe kan også findes i 'Fluernes herre' hvis du finder det koncept særligt dragende.