"De flyvende Troutmans" af Miriam Toews

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en følelsesladet og humoristisk rejse gennem USA.

Flyvende fantastisk
Jeg havde alle mulige planer for weekenden, men så begyndte jeg at læse ”De flyvende Troutmans” og så røg de planer i vasken. Det er en helt igennem skøn bog og jeg slap den stort set ikke før jeg var færdig.

Den handler om familien Troutman, som består af de to søstre Mim og Hattie og Mims børn Logan på 15 år og Thebes på 11 år. Hattie bor i Paris med sin kæreste, men da Thebes ringer hjemme fra Canada og fortæller, at den er helt gal med Mim og om hun ikke nok vil hjælpe, hopper Hattie på det første fly hjem. Mim har altid haft problemer med livet og denne gang har hun givet helt op. Hun ligger bare i sin seng og nægter at spise. Hattie og børnene får Mim indlagt på psykiatrisk afdeling og Hattie beslutter derefter, at de skal finde børnenes far. Mim smed ham ud under en af sine psykoser, så det er muligt, at han gerne vil se sine børn. Det sidste Hattie har hørt om ham er, at han bor i South Dakota i USA, så de pakker bilen og håber på det bedste.

Det er en helt fantastisk fortælling om hvordan det er at være pårørende til en psykisk syg. Indimellem får vi et tilbageblik fra Hatties liv med søsteren, som både viser hvor meget hun elsker sin søster, men også hvor meget Mims psykiske sygdom har præget Hatties liv. Det er ikke bare historien man skal læse bogen for, da det i lige så høj grad er personlighederne og deres indbyrdes forhold til hinanden, der gør bogen anbefalelsesværdig. Hvis du er til alvorlige emner med et twist af humor og finurlige personligheder, så er ”De flyvende Troutmans” lige noget for dig.

Anbefalingen er skrevet af Anna Wittorff