"Broerne i Madison County" - Robert James Waller

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik op til weekenden. Denne uge byder på den helt store kærlighedsroman, der også findes på film, lydbog og som soundtrack.

Det er Valentinsdag, og der er amoriner i luften. Det er der i den grad også i denne uges anbefaling, som byder på en rigtig kærlighedsroman. Kærlighed i sort og hvidt  – nok bedre kendt som Broerne i Madison County, er en smuk kærlighedshistorie mellem to modne mennesker. Den italienske fødte landsmandskone Francesca Johnson og fotografen Robert Kincaid, der arbejder for National Geographic og rejser verden rundt for at tage billeder.  En dag får han til opgave at fotografere Broerne i Madison County i staten Iowa, og det kommer til at ændre hans liv. Her møder han ved et tilfælde Francesca, der lever en kedelig og ensformig tilværelse med mand og to børn, der ikke værdsætter hende eller hendes syn på kunst og kultur. Francesca overrasker sig selv ved at invitere den fremmede mand på middag (hendes mand og børn er til et dyrskue, der strækker sig over flere dage). Mødet med Robert Kincaid får Francesca til at live op. Der er en stor tiltrækningskraft mellem dem og i løbet af kort tid, udvikler de et tillids- og kærlighedsforhold. Men det bliver også et forhold, der kræver valg og ikke mindst fravalg. Der er tale om de store følelser og den helt store kærlighed mellem to mennesker, der er skabt for hinanden. Så bogen er for alle, der kan lide en god kærlighedshistorie og ikke er bange for at knibe en tåre.

På bog, film og soundtrack

Bogen er filmatiseret med Meryl Streep og Clint Eastwood i hovedrollerne. Der findes også et soundtrack til filmen. Har man allerede læst bogen kan det anbefales at genhøre den på lydbog eller måske kaste sig over den knap så kendte efterfølger De lange veje. Både film, bog og soundtrack kan lånes på biblioteket, der i øjeblikket også har en udstilling med kærlighedsromaner, der kan inspirere til romantik og store følelser.

Anbefalingen er skrevet af Line Barklund