"Au pair" af Sanne Munk Jensen og Kim Fupz Aakeson

Børnebibliotekar Frederikke anbefaler en velskrevet roman om en ung kvindes søgen efter lykken i Nordsjælland.

Hvad handler bogen om?


Irene rejser fra hjembyen Ribe til en rig familie i Hellerup, hvor hun skal være au pair. Her får hun indblik i verden, som på overfladen er flot og skinnende, men som under den fine fernis gemmer på hemmeligheder og ulykkelige skæbner. 
Irenes mor forventer, at hendes datter vil uddanne sig til frisør og derefter overtage hendes salon, men da Irene begynder at grave i den tidligere au pairs ansættelse og i øvrigt bliver vidne til lyssky episoder i det fine Helleruphjem, kulminerer tingene og hun må for alvor tage stilling til hvem hun er og, hvad hun vil.  


Hvorfor skal man læse denne bog?


Man skal læse denne bog, hvis man som ung eller voksen gerne vil have et realistisk og nænsomt indblik i den turbulente tid efter endt ungdomsuddannelse, hvor de unge skal træffe svære valg om, hvem og hvad de vil være. Handlingen er fremadskridende og åbner ved, at Irene fortæller sin historie til en person, som man undervejs kan gætte på, hvem er. 
Jeg har selv to børn på 17 og 20 år og det er nok medvirkende til, at jeg virkelig kunne genkende meget i romanen. Ikke mindst er sproget et spot-on ungdomssprog, som hverken bliver karikeret eller føles påklistret. Det giver derimod nærhed og romanen rammer lige i hjertet.  


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Sofie Riis Endahls ”Pixie lever stadig” handler også om den turbulente og følsomme tid efter gymnasiet, hvor de unge skal prøve at finde deres plads i tilværelsen samtidig med, at de skal navigere i andres forventninger. Romanen er velskrevet og vedkommende. 
”#Bucketlist” af Saynab Farah Dahir kredser ligeledes om identitet, venskaber og samfundets forventninger. 

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område.

Materialer