Podcast - Bogbrevkassen #7 - Naturbøger og nye bøger til natbordet

En læser er blevet begejstret for naturen via DRs smukke, nye naturdokumentarer. Nu vil han gerne også læse om naturen. Men hvad er egentlig en naturbog?

I dette afsnit dykker Lise og Lea fra hver deres hjemmekontor ned i naturbogens mangfoldighed og anbefaler både faglitteratur, romaner og tilmed haiku! Det kommer bl.a. til at handle om muld, sex og forfald – humlebikromosomernes spidsfindigheder og hovedløse regnorme. Og da dagens læserbrev kommer fra en læser, der ikke er genrekonservativ, anbefales også en moderne, litterær genre, der ikke har form som en bog.

De to dedikerede litteraturformidlere kommer også omkring nogle af forårets spritnye romanudgivelser, der bl.a. har med 2. Verdenskrig, folk, der venter på verdens undergang, og levende ler at gøre.

Find i øvrigt mange flere naturboganbefalinger her: lyngbybib.dk/velkommen-naturbiblioteket

Og husk, at bogbrevkassens bagmænd meget gerne modtager breve fra folk, der mangler gode boganbefalinger. Skriv til Lise, Lea, Aske og Silja på info@ltk.dk.

Medvirkende: Lea Fløe Christensen og Lise Roest-Madsen. Redigering: Ole Dissing. Musik: Nikolaj Lind Christensen

Du kan lytte til vores podcasts i Soundcloud, Podbean, her på siden, i iTunes/Apple podcast eller hvor du ellers lytter til podcasts med dette link.

Anbefalede bøger i podcasten

Fra natbordet: 

Naturbøger:

Michael Stoltze: bloggen Dansk Natur: dansknatur.wordpress.com/author/dansknatur/
 

Bøger, vi glæder os til at læse: