Sommerbogen 2019

Børnebiblioteket inviterer alle skolebørn til at deltage i Sommerbogen 2019

Velkommen til Sommerbogen
Alle skolebørn er velkomne til at deltage i Sommerbogen. Læs bøger og vind flotte præmier.
Sommerbogen er en landsdækkende læsekampagne, der handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier.

Hvordan gør man?
Konceptet er enkelt: Fra d. 14. juni – 24. august 2019 kan alle skolebørn anmelde bøger og vinde en bogpræmie. For at deltage skal man have læst og anmeldt mindst tre bøger i sommerferien. Når man anmelder, skriver man ganske kort, hvad bogen handler om, og hvad man synes om bogen. Børnene kan efterfølgende hente en bogpræmie på Stadsbiblioteket i Lyngby. Vi trækker også lod om to biografbilletter blandt alle der har læst og anmeldt tre bøger.
Anmeldelserne skal enten laves i vores Sommerbogsfolder, som kan hentes på Stadsbiblioteket i Lyngby og findes nederst i denne artikel, eller de skal laves på biblo.dk
Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse.

Biblo.dk
Biblo er folkebibliotekernes onlinebibliotek og trygge community for børn.
Her kan børnene logge sig på med deres UNI-Login og søge den bog, de har læst, frem og efterfølgende anmelde den på skrift eller ved at lave en video.
Biblo trækker lod om forskellige præmier i løbet af hele sommerferien, så jo flere anmeldelser man laver på Biblo, jo flere chancer er der for at vinde. Præmier, som vindes på Biblo, kan afhentes på Stadsbiblioteket i Lyngby.
Læs mere om Sommerbogen hos Biblo her: https://biblo.dk/sommerbogen

Sådan får man udleveret sin bogpræmie og deltager i konkurrencen
Vi trækker lod om en biograftur for to blandt alle de deltagende børn.
Hvis de tre anmeldelser laves i vores hæfte, skal det afleveres på Stadsbiblioteket i Lyngby, så får man en bogpræmie.
Hvis anmeldelserne laves på biblo.dk kan man printe et læsebevis, når man har lavet tre anmeldelser. Det kan man vise på Stadsbiblioteket i Lyngby for at få en bogpræmie.

Hvad skal man læse?
Det bestemmer børnene helt selv. Bøgerne behøver ikke at være lånt på biblioteket, man skal dog læse på nogenlunde det niveau, man er på. I børnebiblioteket hjælper vi også meget gerne med inspiration til sommerlæsningen.

 

Filer