Sommerbogen 2018

14.06.18
Børnebiblioteket inviterer alle skolebørn til at deltage i Sommerbogen 2018.

Velkommen til Sommerbogen
Alle skolebørn er velkomne til at deltage i Sommerbogen. Sommerbogen er en landsdækkende læsekampagne, der handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier.

Hvordan gør man?
Konceptet er enkelt: Fra d. 22. juni – 19. august 2018 kan alle skolebørn anmelde bøger og vinde en bogpræmie. For at deltage skal man have læst og anmeldt mindst tre bøger i sommerferien. Når man anmelder skriver man ganske kort, hvad bogen handler om, og hvad man synes om bogen. Børnene kan efterfølgende hente en bogpræmie på Stadsbiblioteket i Lyngby.

Anmeldelserne skal enten laves i vores Sommerbogsfolder, som kan hentes på Stadsbiblioteket i Lyngby eller de skal laves på biblo.dk

Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse.

Biblo.dk
Biblo er folkebibliotekernes onlinebibliotek og trygge community for børn. Her kan børnene logge sig på med deres UNI-Login og søge den bog, de har læst frem og efterfølgende anmelde den på skrift eller ved at lave en video.
Biblo trækker lod om forskellige præmier i løbet af hele sommerferien, så jo flere anmeldelser man laver på Biblo, jo flere chancer er der for at vinde. Præmier som vindes på Biblo kan afhentes på Stadsbiblioteket i Lyngby.
Læs mere om Sommerbogen hos Biblo her: biblo.dk

Sådan får man udleveret sin bogpræmie
Hvis de tre anmeldelser laves i vores hæfte, skal det afleveres på Stadsbiblioteket i Lyngby, så får man en bogpræmie.
Hvis anmeldelserne laves på biblo.dk kan man printe et læsebevis, når man har lavet tre anmeldelser. Det kan man vise på Stadsbiblioteket i Lyngby, for at få en bogpræmie.

Hvad skal man læse?
Man bestemmer selv hvad man vil læse. Bøgerne behøver ikke at være lånt på biblioteket, men skal dog være  på nogenlunde det læseniveau man er på. I børnebiblioteket hjælper vi meget gerne med inspiration til sommerlæsningen.