Opdatering af lånere under 18 år

Fra 10. marts 2022 skal alle nye indmeldelser af børn og unge under 18 år foregå digitalt. Samtidig skal allerede indmeldte børn og unge under 18 år have tilføjet en økonomisk ansvarlig.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne ønsker at sikre forældres eller anden værges viden og samtykke, når deres børn under 18 år bliver indmeldt som lånere ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne. 

Den nuværende praksis med underforstået eller mundtligt tilsagn om indmeldelse af lånere under 18 år er ophørt pr. 9. marts 2022.

Vi står klar til at hjælpe med den digitale formular på Stadsbiblioteket.

Digital formular sikrer forældres tilsagn

At være låner ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne er som udgangspunkt gratis for alle borgere, dog opkræves gebyrer ved for sent afleverede materialer samt erstatning for bortkomne eller ødelagte materialer. Dette mulige økonomiske mellemværende mellem et barn under 18 år og bibliotekerne er en sag for barnets forældre/værge.

Af hensyn til beskyttelse af personfølsomme oplysninger har bibliotekerne valgt at dokumentere forældres/værges tilsagn om indmeldelse af deres barn under 18 år i en sikret digital formular med direkte sammenhæng til Lyngby-Taarbæk Kommunes dokumentationssystem.

Alle skal indmeldes digitalt – også allerede indmeldte børn

Alle nye indmeldelser af børn under 18 år skal, skal fra 10. marts 2022, foregå digitalt via bibliotekets hjemmeside.

Samtidig beder vi forældre til allerede indmeldte børn under 18 år om at udfylde en formular med samtykke om økonomisk ansvar.

Har I allerede udfyldt formularen behøver I ikke at gøre det igen. Og er I i tvivl, så bare spørg næste gang I er på biblioteket. Vi kan se om oplysningerne er opdateret i bibliotekssystemet.

Indkøringsperiode

Frem til 29. marts 2022 kører vi denne kampagne for indmeldelse og genindmeldelse med digitalt samtykke. Fra den 30. marts 2022 vil alle børn og unge, hvor forældre/værge ikke har genindmeldt barnet, blive blokeret for lån af fysiske bøger.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne beklager de gener, denne nye sikrede praksis skaber for alle allerede indmeldte børn under 18 år og deres forældre/værger. Vi er klar over at det er besværligt for jer, og vi håber på jeres forståelse.

Vi tilbyder vejledning i den nye indmeldelsespraksis på Stadsbiblioteket i hele åbningstiden.

Har du spørgsmål?

Har I spørgsmål eller kommentarer til os, så skriv til os på info@ltk.dk eller ring på 45 97 37 00 (man-fre 10-16). (Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i e-mails.)

Sådan gør du

Klik her for at gå til siden for lånerindmeldelse

Vær opmærksom på, at du skal bekræfte og underskrive indmeldelsen med NemID, så hav NemID nøglekort eller NemID nøgleapp parat.