LGBTQ+BØGER

Hvad skal man læse, hvis man er en del af LGBTQ+-miljøet, og gerne vil føle sig set i det, man læser?

Det spørger lytteren Sarah de to værter Lea og Patrick om i denne udgave af Bogbrevkassen. Svaret leder dem hen over alt fra moderne Young Adult og graphic novels til litterære klassikere fra starten af det 20. århundrede.

Du kan lytte til Bogbrevkassen her. Og du kan se herunder, hvilke titler Sarah fik til sin læseliste.

De dør begge til sidst

Mateo og Ruffus får den 5. september begge at vide over telefon, at de inden for de næste 24 timer skal dø. Det kickstarter en Young Adult-roman, som udforsker de to hovedpersoners syn på livet og seksualitet.

Mrs. Dalloway

Virginia Woolfs klassiker om den selskabelige Mrs. Dalloway er også en spøgelseshistorie. Clarissa Dalloway hjemsøges af et kys, der slår sprækker i hele hende tilværelse, fordi kysset var med en kvinde.

Færdig med Eddie Bellegueule

Édouard Louis’ debutroman om forfatterens barndom er kort og barsk læsning. Den brillerer især, når den klarsynet og uden nåde beskriver, hvorfor han som homoseksuel er så udskammet i den landlige arbejderkultur, han kommer fra.

Godt selskab

Trekantsdramaet mellem Ava, Julian og Edith handler som mange andre af bøgerne fra afsnittet ikke om seksualitet, men om kærlighed og passion. Og det udfolder sig i en bog, der er skrevet kløgtigt, eftertænksomt og bidende sarkastisk.

Bedemandens datter

Den søde og kloge historie om en bedemand i skabet bliver fortalt af mandens datter. En datter, som selv finder selv ud af, at hun er homoseksuel, kort tid inden faren går bort i en ulykke, som måske er et selvmord.

Ene mand

Kærlighedsromanen om George, der har mistet sin partner Jim og nu bor alene, er så øm, at det gør ondt. Over et døgn følger man Georges kamp for at ville livet igen, efter at verden har afvist ham og taget hans lyspunkt fra ham.

Natteskov

I en svær bog om folk, der går utroligt meget på bar, kommer et væld af følelser og intriger på spil, når man flakker fra den ene gruppe personer til den anden på tværs af europæiske storbyer. Det er avantgarde, grænsesøgende, dekadent og hæsblæsende litteratur.