Læsesporet - for børn på mellemtrinnet

Find inspiration til at styrke dit barns læseglæde.

Læsesporet er folkebibliotekernes fælles indgang til tiltag, der kan styrke børns læseglæde. Siden samler inpiration til aktiviteter for biblioteker, lærere og forældre.

Herunder har vi samlet de tilbud du som forælder kan kaste dig over, når du har et barn på mellemtrinnet, dvs. børn i 4.-6. klasse. På hver side vi linker til, er der beskrevet, hvad aktiviteten går ud på. Når du er inde på siden, kan du læse mere om aktiviteten, finde regler og materialer til udprint.

Sådan styrker du dit barns læselyst

Bliv klogere på børn og unges læselyst og skab gode læsevaner i familien. Her finder du tips og tricks til at få læselysten på skinner hjemme hos jer. Se korte filmklip om læsning og læsevaner, læs udvalgte artikler, hent én eller flere apps eller lyt til forskellige podcasts. Styrk læselysten. Se. Læs. Lyt.

Læseforældrespillet

Læseforældrespillet er et hyggeligt og sjovt spil, som hele familien kan samles om. Spillet giver viden, inspiration og udfordrer deltagerne på litteraturen, men uden det bliver for svært.

Sommerbogen

Børn der deltager i Sommerbogen, skal løse 10 sjove læseudfordringer, mens de læser og anmelder bøger. Når børnene deltager, er de automatisk med i lodtrækningen om en af de 3 hovedpræmier, hvor man får lov til at gå amok i en boghandel på 5 minutter!

 

 

10.06.21
Tags