Kommunen overtager opkrævningen af bibliotekets mellemværender

Fra 15. juni begynder en proces hvor opkrævningen af gebyrer og erstatninger overføres fra bibliotekssystemet til kommunens økonomisystem

Ændringen får betydning for hvordan mellemværender fremover opkræves og betales.

Der er ingen ændringer i bibliotekets gebyrsatser.

Betaling af gebyrer og erstatninger

Hidtil har betalingen af gebyrer og erstatninger kunnet klares via bibliotekets hjemmeside med betalingskort, samt på udlånsautomaterne på Stadsbiblioteket med MobilePay.

Fra 15. juni vil betaling af nyoprettede mellemværender komme til at foregå via kommunens løsning ”Mit Betalingsoverblik”, hvor der også kan betales med både betalingskort og med MobilePay. Dog bortfalder muligheden for at betale med MasterCard.

Læs mere om Mit Betalingsoverblik på kommunens hjemmeside

Hen over efteråret 2021 vil tidligere oprettede mellemværender også bliver overført til Mit Betalingsoverblik.

Mellemværender der endnu ikke er overført til Mit Betalingsoverblik, kan fortsat betales her på hjemmesiden eller med MobilePay på udlånsautomaterne.

Hvordan kan jeg se om jeg har nogen mellemværender?

På din lånerprofil her på hjemmesiden, under punktet "Mellemværende", kan du se alle mellemværender – både dem der er overført til Mit Betalingsoverblik og dem der endnu ikke er overført.

Mellemværender der endnu ikke er overført til Mit Betalingsoverblik, kan fortsat betales direkte her fra hjemmesiden som hidtil.

Mellemværender der er blevet overført til Mit Betalingsoverblik, skal betales i Mit Betalingsoverblik, og der vil i så fald være en knap med et direkte link.

Betalingsfrister i Mit Betalingsoverblik

Overskrider de samlede biblioteksgebyrer i Mit Betalingsoverblik en beløbsgrænse på kr. 100,- vil du modtage en faktura i din e-Boks fra kommunens opkrævning. Fakturaen skal betales inden 30 dage. Seneste betalingsfrist vil fremgå af fakturaen.

Overholder du ikke betalingsfristen angivet på fakturaen, sender kommunens opkrævning en rykker. En rykker fra Opkrævningen koster 250 kr. i administrationsgebyr.

Modtager du en faktura er det derfor vigtigt at betale til tiden, da det eller kan blive meget dyrt.

Bemærk at der kun udsendes faktura, hvis du skylder mere end kr. 100,- i gebyrer.

Skylder du mindre end kr. 100,- i gebyrer, kan du stadig se og betale på Mit Betalingsoverblik – uden risiko for at skulle betale yderligere administrationsgebyrer.

Biblioteket vil fortsat udsende saldoopgørelser med 30 dages mellemrum, så du løbende får besked, hvis du har gebyrer hos biblioteket.

Læs mere i artiklen om Betaling af gebyrer og erstatninger

Du kan også læse om Mit Betalingsoverblik på kommunens hjemmeside:

https://www.ltk.dk/borger/personlige-forhold/din-oekonomi/mit-betalingsoverblik