Indmeldelse af lånere under 18 år

Alle nye indmeldelser af børn og unge under 18 år foregår nu digitalt. Samtidig skal allerede indmeldte børn og unge under 18 år have tilføjet en økonomisk ansvarlig.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne ønsker at sikre forældres eller anden værges viden og samtykke, når deres børn under 18 år bliver indmeldt som lånere ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne. 

Den nuværende praksis med underforstået eller mundtligt tilsagn om indmeldelse af lånere under 18 år er ophørt i 2022.

Vi står klar til at hjælpe med den digitale formular på Stadsbiblioteket.

Digital formular sikrer forældres tilsagn

At være låner ved Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne er som udgangspunkt gratis for alle borgere, dog opkræves gebyrer ved for sent afleverede materialer samt erstatning for bortkomne eller ødelagte materialer. Dette mulige økonomiske mellemværende mellem et barn under 18 år og bibliotekerne er en sag for barnets forældre/værge.

Af hensyn til beskyttelse af personfølsomme oplysninger har bibliotekerne valgt at dokumentere forældres/værges tilsagn om indmeldelse af deres barn under 18 år i en sikret digital formular med direkte sammenhæng til Lyngby-Taarbæk Kommunes dokumentationssystem.

Alle skal indmeldes digitalt – også allerede indmeldte børn

Alle nye indmeldelser af børn under 18 år skal foregå digitalt via bibliotekets hjemmeside.

Samtidig beder vi forældre til allerede indmeldte børn under 18 år om at udfylde en formular med samtykke om økonomisk ansvar. Hvis barnet ikke har brugt sit lånerkort de seneste måneder kan lånerprofilen være slettet, og en ny skal oprettes.

Har I allerede udfyldt formularen behøver I ikke at gøre det igen. Og er I i tvivl, så bare spørg næste gang I er på biblioteket. Vi kan se om oplysningerne er opdateret i bibliotekssystemet.

Har du spørgsmål?

Har I spørgsmål eller kommentarer til os, så skriv til os på info@ltk.dk eller ring på 45 97 37 00 (man-fre 10-16). (Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i e-mails.)

Sådan gør du

Klik her for at gå til siden for lånerindmeldelse

Vær opmærksom på, at du skal bekræfte og underskrive indmeldelsen med MitID.