Hurra! Bibliotekets succes med personlige læseabonnenter fylder et år

For et år siden lancerede Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne tiltaget "Dit skræddersyede bibliotek": En personlig abonnementsordning, hvor bibliotekets litteraturformidlere udvælger bøger baseret på den enkeltes læsebehov.

Siden har over 100 borgere tilmeldt sig, og deres positive feedback har været overvældende.

”Jeg går altid og glæder mig til at se, hvad næste bogpakke indeholder. Hvilke nye overraskelser er der? Hvilken forfatter skal jeg nu stifte bekendtskab med? Min boghorisont udvider sig!”
- Dorte

Dit skræddersyede bibliotek er den bedste biblioteksservice jeg nogensinde har modtaget, jeg føler mig meget privilegeret. Jeg har aldrig læst så meget og så bredt, som efter jeg er begyndt at abonnere på det skræddersyede bibliotek. Burde udbredes til alle kommunale biblioteker.”
- Magdalena

Der er ingen tvivl om, at mange lånere nyder, at de ikke selv skal bruge tid på at finde de rigtige bøger til deres behov, mens andre gerne vil hjælpes på vej over i andre typer læseoplevelser, end de tidligere har haft. Og så er der dem, der gerne vil hjælpes i gang igen, fordi de gerne vil have læsningen tilbage i deres liv, og ikke mindst dem, der bare gerne vil føle den luksus, det kan være at få udvalgt bøger af professionelle baseret på ens personlige læsesmag.

Bibliotekets ni læseskræddere er vilde med opgaven, hvor de får sat deres faglighed i spil og får masser af konkret feedback på, om der var succes med de valgte titler.

Og der er plads til mange flere bogstakke på læseskrædderhylderne. Så hvis du kunne have lyst til at få bøger udvalgt til dig af en professionel på baggrund af dit behov og afhente dem hver anden måned, så kan du tilmelde dig ordningen her

Og hvis du har lyst til at blive bedre til selv at finde bøger, der passer til dig kan du læse artiklen om at blive klogere på dig selv som læser her.