Du kan stadig låne bøger hos os!

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har igen åbent med betjening, men du kan også fortsat reservere bøger til udlevering i udendørsskranken på Stadsbiblioteket.

Læs også Sådan kan du bruge Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne lige nu (opdateres løbende)

Selvom bibliotekerne er åbnet igen, kan du stadigvæk vælge at bestille og afhente reserverede materialer i døren på Stadsbiblioteket. Det kræver ikke coronapas at afhente reserverede materialer i døren på Stadsbiblioteket.

Læs mere om afhentning af reserveringer på filialerne nedenfor.

Sådan bestiller du

Ønsker du at få udleveret dine bøger ved udendørsskranken på Stadsbiblioteket, skal du først reservere de bøger du gerne vil låne. Du kan enten bestille dem her på siden eller via bibliotek.dk. Du skal også sørge for at din tilhørsfilial er sat til Stadsbiblioteket på din brugerprofil her på hjemmesiden.

Har du brug for hjælp til at søge eller finde nogle bestemte materialer, kan du kontakte os for at få hjælp og vejledning.

Hver dag fremfinder vi bestilte materialer og gør dem klar til udlån. Det eneste du skal gøre er at afvente besked om at dine materialer er klar til afhentning.

Afhentning af reserveringer på Stadsbiblioteket

Umiddelbart efter du har modtaget meddelelsen med afhentningsnummeret, udlåner vi materialet til dig. Materialet vil derfor ikke længere fremgå af dine reserveringer, men i stedet stå som udlånt til dig, allerede inden du har afhentet det. Da en del af lånetiden går mens materialerne står på afhentningshylden, har vi forlænget den almindelige lånetid til 38 dage. Så skulle der stadig være tid til at få læst bøgerne inden de skal afleveres – ellers er der som altid mulighed for at forny lånene.

Dine materialer vil først være klar til afhentning når du har modtaget en besked med afhentningsnumre. Sørg for at medbringe beskeden med afhentningsnumrene.

Uden coronapas

Afhentning kan ske i døren på Stadsbiblioteket på følgende tidspunkter:
   Hverdage kl. 11-18
   Weekender kl.  9-15

Med coronapas

Har du et gyldigt coronapas, kan du – udover at afhente i døren som beskrevet ovenfor – afhente dine bøger i hele bibliotekets åbningstid.

Få overblikket på siden over vores aktuelle åbningstider.

Afhentning af reserveringer på filialerne

Filialerne er genåbnet, og der kan derfor igen afhentes reserveringer og låner materialer fra Taarbæk Bibliotek og Virum Bibliotek.

Er din tilhørsfilial Taarbæk Bibliotek eller Virum Bibliotek, skal du være opmærksom på at åbningstiden er kortere end normalt, da vi kun har mulighed for at holde åbent i den betjente åbningstid.

Taarbæk Bibliotek er åbent onsdag og torsdag 15-18.

Virum Bibliotek er åbent onsdag, torsdag og fredag 14-17.

Husk at der kun er adgang til bibliotekerne med gyldigt coronapas.

Ønsker du i stedet at afhente på Stadsbiblioteket, hvor der er længere åbningstid og hvor du kan afhente reserveringer uden coronapas, skal du rette din tilhørsfilial til Stadsbiblioteket på din brugerprofil her på hjemmesiden eller kontakte biblioteket på info@ltk.dk eller på telefon 45 97 37 00.

Ved afhentning af reserveringer på Taarbæk Bibliotek og Virum Bibliotek, skal du selv sørge for at låne materialerne på udlånsautomaten.

Læs mere om genåbningen af filialerne her.

Aflevering

Du kan aflevere dine lån hele døgnet i brevsprækken på siden af Stadsbiblioteket.

Du skal derfor stadig være opmærksom på dine afleveringsfrister, hvis du vil undgå gebyrer.

Særligt for Taarbæk: Vi har fået lov til at stille en kasse op hos Købmanden i Taarbæk, hvor du kan aflevere dine lån. Vi tømmer kassen én gang om dagen. Hold gerne øje med din lånerstatus for at se om dine afleveringer er blevet registreret.

Særligt for Virum: Foran indgangsdøren til Virum Bibliotek er der placeret en afleveringskasse. Her kan der afleveres biblioteksmaterialer alle hverdage kl. 8-20. Læs mere her.