Du kan stadig låne bøger hos os!

Selvom bibliotekerne er lukkede, kan du stadig bestille og afhente reserverede materialer på Stadsbiblioteket

Biblioteket er lukket på grund af regeringens tiltag for at mindske spredningen af coronavirus, men du kan stadig låne hos os – det foregår bare lidt anderledes end det plejer.

Læs også Sådan kan du bruge Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne lige nu (opdateres løbende)

Sådan bestiller du

Da du ikke kan få lov til selv at hente bøger på hylderne, skal du i stedet reservere de bøger du gerne vil låne. Du kan enten bestille her på siden eller via bibliotek.dk.

Har du brug for hjælp til at søge eller finde nogle bestemte materialer, kan du kontakte os for at få hjælp og vejledning.

Hver dag fremfinder vi bestilte materialer og gør dem klar til udlån. Det eneste du skal gøre er at afvente besked om at dine materialer er klar til afhentning.

Umiddelbart efter du har modtaget meddelelsen med afhentningsnummeret, udlåner vi materialet til dig. Materialet vil derfor ikke længere fremgå af dine reserveringer, men i stedet stå som udlånt til dig, allerede inden du har afhentet det. Da en del af lånetiden går mens materialerne står på afhentningshylden, har vi forlænget den almindelige lånetid til 45 dage. Så skulle der stadig være tid til at få læst bøgerne inden de skal afleveres – ellers er der som altid mulighed for at forny lånene.

Afhentning på Stadsbiblioteket

Alle bestilte materialer vil blive sat til afhentning på Stadsbiblioteket – uanset hvilken filial du normalt plejer at afhente på. Der vil desværre ikke blive mulighed for at afhente i Taarbæk eller Virum.

Dine materialer vil først være klar til afhentning når du har modtaget en besked med afhentningsnumre. Sørg for at medbringe beskeden med afhentningsnumrene, da vi ikke har mulighed for at slå op i systemet.

Afhentning kan ske på følgende tidspunkter:
   Hverdage kl. 11-18
   Weekender kl.  10-15


Få overblikket på siden over vores aktuelle åbningstider.

Aflevering

Du kan aflevere dine lån hele døgnet i brevsprækken på siden af Stadsbiblioteket.

Du skal derfor stadig være opmærksom på dine afleveringsfrister, hvis du vil undgå gebyrer.

Særligt for Taarbæk: Vi har fået lov til at stille en kasse op hos Købmanden i Taarbæk, hvor du kan aflevere dine lån. Vi tømmer kassen én gang om dagen. Hold gerne øje med din lånerstatus for at se om dine afleveringer er blevet registreret.