Nyhed

Læsehunden Arthur

Læsehunden Arthur og hans "mor" Caroline hjælper børn til at blive bedre til at læse.

Vi er så heldige at læsehunden Arthur og hans "mor" Caroline - tilsammen et Læseteam - vil hjælpe børn i Lyngby-Taarbæk kommune med at blive bedre til at læse.
Læseteamet er uddannet og godkendt af Foreningen Læsehunde.
De udfører aktiviteten på frivillig basis og det er gratis for barnet at modtage hjælp fra Læsehunden Arthur, og gratis for biblioteket at have besøg af Arthur.
Læsestunden tager 30 min og forløbet løber over typisk 6 uger.

Hunden er med til at skabe en glæde og selvtillid hos barnet, som giver lyst til læsning og læring.
Læsehunde henvender sig til børn i de mindre klasser, som har knækket læsekoden, men som mangler træning. Læsehunde henvender sig til børn som savner motivation og opmuntring til at læse højt og læse mere.

Foreningen Læsehunde uddanner frivillige Læsehunde, som har til formål at skabe gode læseoplevelser hos børn med læseudfordringer og motivere dem til at træne læsningen. 
Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse.

Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiveteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket koden, men som mangler motivation til at træne læsningen.

Henvendelse til vedrørende deltagelse til kontakt@laesehunde.dk.