Nyt bibliotekssystem - hvad betyder det for mig? (opdateres)

Her kan du se, hvad skift til nyt bibliotekssystem og hjemmeside for Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne betyder for dig.

I forbindelse med lancering af nyt bibliotekssystem og ny hjemmeside, arbejder vi løbende med tilretninger og tilpasninger. Du kan følge med på denne side.

Reservering af tidsskrifter
Enkelte tidsskrifter kan stadig ikke reserveres via hjemmesiden. Vi håber det snart løses med en opdatering. Hvis du oplever problemer med at bestille, kan du kontakte os via mail eller telefon, så reserverer vi for dig.

Printervenlig lånerstatus
Denne funktion er under udarbejdelse - desværre kan vi endnu ikke oplyse, hvornår den vil kunne tages i brug.

Fraværsperiode
Hos personalet og under lånerstatus kan du indsætte en fraværsperiode, så der ikke opfyldes reserveringer i den angivne periode. Lige nu er der desværre problemer med at få funktionen til at fungere i alle tilfælde. Det arbejder vores udbydere på. Går du glip af en reservering af denne grund, kan du henvende dig til personalet.

Login og oprettelse med nemID virker nu!
Nu virker login med nemID. Du kan også oprette dig som bruger med nemID.

Reserveringer
Afhentningsperioden for reserverede materialer er forlænget fra 5 til 7 dage. Det er ikke muligt at få forlænget afhentningsperioden yderligere. Hvis du ikke når at hente dit materiale, må du skrive dig op igen via hjemmesiden eller ved henvendelse til personalet.

Fornyelser
Du kan tidligst forny et materiale 14 dage før afleveringsfristen - hvis der ikke er reserveringer på materialet. Du kan forny et materiale op til 200 gange. Derefter skal materialet afleveres.

Gebyrer
Hvis du afleverer for sent skal du betale gebyr efter den gældende takst, som er fastsat af Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Størrelsen på gebyr bestemmes ud fra om du er børne- eller voksenlåner og udlånsperioden for det enkelte materiale.

I det nye system tildeles gebyrer ud fra den oprindelige udlånsdato på materialet. Du pålægges altså 1 gebyr per oprindelig udlånsdato. Hvis du afleverer flere materialer med forskellig udlånsdato for sent samtidig, tilskrives gebyrerne ud fra den oprindelige udlånsdato – også selvom de har fået samme afleveringsdato ved en evt. fornyelse.

Gebyrer voksne
1-7 dage for sent: 20 kroner
8-30 dage for sent: 60 kroner
Mere end 30 dage for sent: 200 kroner

Gebyrer børn
1-7 dage for sent: 10 kroner
8-30 dage for sent: 30 kroner
Mere end 30 dage for sent: 100 kroner

Taksterne er gældende fra 2. januar 2016

Beskeder fra biblioteket
Du kan få påmindelser, reserveringsmeddelelser og hjemkaldelser fra biblioteket via SMS, e-mail eller e-Boks. Der sendes kun brevkort til brugere, der er fritaget for digital post.

Påmindelser om afleveringsdato er en ekstra service fra bibliotekets side. Det er altid dit eget ansvar at aflevere til tiden, også selvom påmindelsen ikke når frem. Det kan f.eks. ske, hvis dit teleselskab har tekniske problemer eller biblioteket har tekniske problemer. Du kan altid få at vide, hvornår et materiale skal afleveres ved at logge ind på din lånerstatus eller ved at kontakte biblioteket.


Lånerstatus: "Titlen er ikke tilgængelig"
I visse tilfælde er der oplysninger fra det gamle bibliotekssystem der ikke er kommet korrekt over i det nye, og det kan resultere i at titlerne på nogle fjernlån ikke kan vises på vores hjemmeside.
Hvis du støder på materialer i din lånerstatus som hedder "Titlen er ikke tilgængelig", kan du skrive til os på info@ltk.dk eller ringe på 45973700 for at få at vide hvilke materialer det drejer sig om.

Huskelister fra vores gamle søgesystem
Det er desværre ikke muligt at hente huskelister fra det gamle søgesystem. Vi beklager, men tjenesten er ikke længere tilgængelig.

Lånerstatus på små mobilskærme
Særligt på mindre skærme på mobiltelefoner, kan det være svært at se alle detaljer på lånerstatus og at ramme knappen til at forny sine hjemlån. Fejlen er meldt og vi håber den snart er løst.

Biblioteket app'en
Lånerstatus via app'en Biblioteket virker nu igen. Nyheder og arrangementer visess ikke korrekt - det arbejder vi på. App'en kan hentes her: itunes.apple.com/dk/app/biblioteket/id827729275?l=da&mt=8

Anbefalinger
Ugens anbefaling og andre typer anbefalinger kan nu ses på forsiden af hjemmesiden og lyngbybib.dk/anbefalinger.

 

Fejl og kommentarer kan meldes ind på bibweb@ltk.dk.