Vuggestueliv

Bøger til de mindste om at starte og gå i vuggestue.

'Min lille bog om vuggestue' af Nathalie Choux er en fin lille pegebog om hvordan det er at gå i vuggestue.

Der er små elementer i bogen, som kan drejes, skubbes og trækkes i. Den er helt perfekt til de mindste på 1-3 år, som godt kan lide at afprøve den første fingermotorik.

I kan også selv lave jeres egen bog med bevægelige elementer. Klip og fold et A4-ark og lave fx små låger i med skjulte tegninger eller klip en figur ud, som hopper op, når bogen åbnes.

Nora bliver afleveret i vuggestue af sin mor og sin storebror Willi. Hun må både lede efter sin hjemmesko og bamse. Men det bliver rigtig svært, da mor og Willi så skal gå. Heldigvis kommer Louis. Han har også sin bamse med og sammen vinker de til deres forældre og Willi. Bagefter leger de bamselege sammen.

Det kan være svært at sige farvel, så er det godt at have et krammedyr. Lav selv en krammebamsedag, hvor alle tager deres bamser med. Bamserne kan måske få serveret mad fra legekøkkenet, komme med ud og sove og måske er der en af dem der slår sig og skal have plaster på.

Dagen kan være fyldt af mange forskellige følelser for et lille barn – både gode og dårlige. Det kan være svært at snakke om for små børn.

'Min dag i vuggestue' af Marianne Iben Hansen er bygget op omkring 12 genkendelige situationer fra det lille barns hverdag. Alle er skrevet på rim, og til hvert er der nogle spørgsmål og forslag til aktiviteter.

Tanken er, at børnene kan lave noget i fællesskab, da det er sammen med andre, at man er mest tryg til at prøve noget nyt. Find jeres yndlingsrim og hæng dem op der, hvor de hører til. F.eks kan I kopiere rimet om at finde sine sutsko og hænge det i garderoben, så både børn og forældre kan sige det højt, når de ankommer.

I bøgerne om Vuggestuen Smørklatten møder vi alle de almindelige hverdagssituationer med leg, frokost, tur og at tage en lur.

Det er nogle rigtig fine billedbøger med store myldre-billeder, som børnene kan gå på opdagelse i.

Prøv selv at finde de ting, som er på billederne i jeres egen vuggestue. Hvor er dukkevognen? Hvor er sokkerne og hvor skal de på plads henne?

I kan også selv skærer rugbrød ud og gå en tur til søen og fodre ænderne og se de nye ællinger.