Spændende podcasts til børn og unge

Vi har fundet gode podcast til børn og unge med læseinspiration, dyr og meget mere.

På eReolen GO! kan I finde mere end e-bøger og netlydbøger. Man kan også lytte til podcasts. Nedenfor kan I læse om nogle af dem I kan finde.

Læsehjørnet

Læsehjørnet er en helt ny podcast, hvor de 5 læseglade værter deler ud af deres læseoplevelser. Hvert afsnit har sit eget tema, hvor I kan få inspiration til, hvad I skal læse næste gang. Klik jer videre ind på eReolen GO! her, og find alle afsnit.

Tæt på naturen

Anders Kofoed er biolog, zoolog og naturvejleder. Han har i flere år formidlet viden om natur til børn. Nu kan I lytte til ham fortælle om naturen i baghaven og skoven i podcast-serien Tæt på naturen med Anders Kofoed. Find den her.

Harry Pottcast

Er du vild med Harry Potter? Det er de to værter på Harry Pottcast også. I denne podcast diskutere de alle de ting der sker i bøgerne - hvadenten det er de små eller de store. Du kan finde de første Harry Pottcast om Harry Potter og de vises sten på Ereolen GO! ved at klikke her.

YAS

Her er en podcast-serie om Young Adult-genren. YAS er en podcastserie fra Københavns Biblioteker, hvor ungdomslitteraturen diskuteres af dem den er skrevet til. Hvert afsnit tager et nyt emne om, det kan være tabuer eller sommerferielæsning. Bliv inspireret til din næste YA læseoplevelse - find podcasten her.

Radionauterne

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn. Børn kan stille spørgsmål og Radionauterne følger svarene, hvor end de tager dem hen. Det kan være alt fra dinosaurer og regnbuer til tidsmaskiner og autisme. Så er der noget du går og undrer dig over, hvad enten det er om os mennesker, naturen, maskiner eller universet, så gå ind og find podcasts om de emner du interesserer dig for, eller du kan selv prøve at stille et spørgsmål. Du kan abbonnere på podcasten i en podcast-app eller du kan klikke dig videre til deres hjemmeside her.

Guinnes World Records

Forlaget Carlsen har lagt en gratis podcast på nettet med rekorder fra Guinness World Records 2021. I podcasten taler to værter sammen om nogle af de mange rekorder man kan læse om i bogen. Podcasten findes i apps til podcast, og kan også høres på deres hjemmeside, som du finder ved at klikke her. Hvis du har mere lyst til at reservere bogen, kan det gøres ved at klikke her.

Tags
Materialer