Sommerfugledalen - læseanbefalinger

22.09.22
Den 14. september markerede vi årets Golden Days Festival med en musikalsk hyldest til Inger Christensen og hendes Sommerfugledalen. Her kan du læse om de bøger, der blev anbefalet undervejs.

Inger Christensens debut fra 1962. 

Digtsamling skrevet efter alfabetet fra A-N og efter inspiration af Fibonacci-talrækken. Sindrigt systematisk - men også bare åndeløst smuk! Indbyder lige dele til fascination over Inger Christensens systemdigtning og betagelse af hendes musikalske sans for sprog og for verdens skønhed.

En skatkiste af Inger Christensens efterladte skitser, udkast, uddrag samt tidligere udgivne forord, artikler og kronikker.

Essaysamling af Inger Christensen - om alt fra naturfilosofi til oplevelser med billedkunst. 

Systemer, sprog, skønhed i essay-form - og den smukke, lyriske tekst "Vandtrapper".

Indeholder Peter Øvig Knudsens interview med Inger Christensen og viser hendes kloge, humoristiske og nysgerrige sind, når hun fortæller om sin inspiration, sit livssyn, sin barndom og bl.a. bliver udfordret til at svare på spørgsmålet "Hvad er et digt?".

Relativt ukendt prosa-værk, som Inger Christensen selv har kaldt for noget af det sjoveste, hun har arbejdet med. Med afsæt i og inspiration fra en række freskoer fra et værelse i hertugpaladset i Mantova, fremskriver Inger Christensen en fortælling, smukt illustreret af kunstneren Svend Wiig Hansen.

Det litterære tidsskrift Spring nr. 26 byder på hele to artikler med litteraturvidenskabelige artikler om Inger Christensens Sommerfugledalen af henholdsvis Lilian Munk Rösing og Anne Gry Haugland. For den videbegærlige og litteraturvidenskabeligt interesserede Inger Christensen-læser.

Udgivelsen af Inger Christensens efterladte værker i Verden ønsker at se sig selv gav anledning til denne udgivelse, hvor litterater udlagde hvad de efterladte udkast bidrager med til forståelsen af Inger Christensens forfatterskab. For kenderen eller den litteraturvidenskabeligt interesserede.

En essayistisk bog 100% dedikeret til Sommerfugledalen og forskellige analyser af denne. 

Inger Christensens sonetkrans om menneskets møde med verdens skønhed og sin egen dødelighed.

Uomgængelig for enhver Inger Christensen-elsker: Gyldendals udgivelse af Inger Christensens samlede digte, fra Lys til Sommerfugledalen.