Rakel Haslund-Gjerrild anbefaler

Onsdag d. 9 gæstede Rakel Haslund-Gjerrild Stadsbiblioteket og med sig havde hun tre boganbefalinger:

"Dafnesyndromet" af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

»“Hjertesækken sprækker / og gennem hinden gror / lette skærme / af blomstrende væv “  - Dafnesyndromet er en vild og smuk roman om menneskets natur - og mennesket som natur, med udgangspunkt i den klassiske myte om nymfen Dafne og Apollon«.

 "Væggen" af Marlen Haushofer 

»Den østrigske klassiker Væggen fra 1963 er netop er blevet genudgivet på dansk i Gyldendals klassikerserie – den er et vredt, vildt, vidunderligt kvindeligt modsvar til Walden. Livet i skovene af Henry David Thoreau. Romanen kredser om hvem er man, eller snarere hvad man er, når man bevæger sig væk fra sin rolle som kvinde, mor, menneske - ud i bjergene, væk fra civilisationen og alle de andre, kun i selskab med en hund, en ko, en kat? «

Forlaget Korridors asiatiske novella-serie

»Forlaget Korridor har udgivet en utrolig flot asiatisk novella-serie med de største japanske og kinesiske forfattere. En novella eller en kortroman er en tekst som ikke helt er en roman, men lidt for lang og kompleks til at være en novelle. Det er et helt perfekt format til en søndag eftermiddag. Læs f.eks.. Så blødt som vand af Wang Xiaobo, eller En virkelighed af Yu Hua«.