”…og nu til noget helt andet…”

13.11.20
Mød den amerikanske stjerneforfatter Dave Eggers og hans måske største fan

Åh, at være en fan
Jeg holder af mange forfatterskaber. Jeg følger mange forfattere, og glæder mig i månedsvis op til en ny udgivelse. Hos de fleste, ved jeg cirka, hvad jeg kan forvente, de skriver i deres egen stil, ofte i et miljø, der minder om miljøet i forrige bog, med en stemning og et sprog, der er typisk dem. Sådan er det ikke med Dave Eggers. Det er som om, han hver gang han sætter sig for at skrive en ny roman kører den der sætning, nyhedsværten ofte bruger ”og nu til noget helt andet…”, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke holder lige meget af alle hans bøger – de er forskellige som nat og dag. Men helt, helt overordnet, så er jeg fan. Sådan rigtig fan. Helt ind-til-benet-kikset-fan, der ville redde den signerede bog, jeg har af ham, først ud i en ildebrand. Så stor fan, at jeg, selvom jeg har interviewet et hav af forfattere gennem årene, ALDRIG tør snakke med ham i virkeligheden. Det ville blive pinagtigt rødmende.

Derfor har jeg bedt en kollega om at gøre det. Og torsdag d. 19. november kl. 20-21 kan du møde Eggers live på vores Instagram Lyngbybib. Her vil jeg først snakke en halv time med Thorbjørn fra Hillerød bibliotekerne om Eggers’ aktuelle roman Paraden, og derefter vil Thorbjørn snakke med Eggers direkte fra USA og hjem i min (gisp!)og din stue.

Følg med på instagram.com/lyngbybib

Dave hvem?
Synes du ikke lige, der ringer en klokke ved navnet Dave Eggers, er du ikke den eneste dansker. Eggers er et kæmpe litterært navn i USA, han er bl.a. grundlægger af det højtprofilerede litteraturtidsskrift McSweeney’s, og hans bøger er udgivet på adskillige sprog og har vundet og været nomineret til et hav af priser.
Dave Eggers brød i 2000 igennem med den delvist selvbiografiske roman Et hjertegribende værk af overvældende genialitet og har siden udgivet over 20 romaner, non-fiction bøger og novellesamlinger. Som en rød tråd i forfatterskabet går et enormt socialt engagement, en klog og skarp humor og en menneskekundskab, der er de færreste forundt. Her holder lighederne mellem bøgerne så også op. Til tider, kan han minde om Jonathan Franzen, Julian Barnes, Lauren Groff ja sågar Samuel Beckett.

Vred nogen armen om på mig og tvang mig til at vælge fem gode, kunne det være disse 5:

  • Heroers of the Frontier (kun eng.)
  • Hvad er dette hvad
  • I skal føle vores hastighed
  • Paraden
  • The Circle (hedder den også på dansk)


 

Materialer