Nye bøger til udskolingen - juni 2022

Naturen er storslåede, naturen er vigtig og naturen er voldsom. Det oplever bøgernes hovedpersoner på forskelligvis i de tre anbefalede bøger, hvor naturen som rammesættende kulisse er en aktiv og væsentlig medspiller i bøgernes handling.

Dyreaktivisten Juli oplever Australiens særlige natur gennem sit arbejde i en dyrepark. Romanen er en sommerromance, hvor hovedpersonen skal træffe svære valg for både for dyr og mennesker.

Det der skulle have været en fantastisk tur ender som et kapløb med mod tiden. Sophie falder i en gletsjersprækker, og mens andre baggrundshistorier slå sprækker – holdes spændingen høj i bogens korte kapitel som fortælles af forskellige personer som er tilsted omkring ulykke ved Fox Glacier. 

Bogen er en samtale og en gåtur i skoven, hvor forfatteren og et ungt menneske taler om deres bekymring for naturen – eller retter klimaangst. Bogen er poetisk i sit indhold, udtryk og i sin indpakning. Bogen er kvadratisk, rummer billeder og en dialog der åbner emnet i stedet for at kommer med svar.