Litteraturliste fra Barsel & bøger #3

Liste over nævnte bøger og links fra barselscaféen "Barsel & bøger" fredag den 4. oktober

De nævnte bøger var:

Agnes Henningsen - Let gang på jorden og Letsindighedens gave.
Gyldendal 2018 (oprindeligt udgivet hhv. 1941 og 1943)
Findes som e-bog
Om bogen: Agnes Henningsen – i dag mest kendt for at være mor til arkitekt, forfatter og debattør Poul Henningsen - var i sin samtid en kendt forfatter i sin egen ret. Let gang på jorden og Letsindinghedens gave er bind 1 og 2 af hendes meget underholdende erindringsbøger. I dem kan man både læse om hendes viljestærke barndom, om hendes ungdom, om hendes frisindede kærlighedsliv og (i bind 2) om at være mor til en stor børneflok, mens hun skrev bøger. Meget humoristisk og medrivende læsning.

 

Doris Lessing - Det femte barn
Gyldendal 1988
Om bogen: Harriet og David får deres barn nr. 5 – men den lille dreng er ikke som deres andre børn, og Harriet føler uro og uhygge ved ham, snarere end omsorg og moderkærlighed. Er lille Ben virkelig et nærmest overnaturligt væsen? Eller passer han bare ikke ind i Harriet og Davids idé om den lykkelige familie? Der leges med perspektiver og synsvinkel i Doris Lessings korte og koncise spændingsroman om forældreskab.

 

Stine Askov – Bjørneklo

Gyldendal 2017

Om bogen: Roman om Marianne, som ved en lynfødsel bliver mor til en lille dreng, Ulf, men har svært ved at forholde sig til ham. Vi følger den fysisk store og mentalt usædvanligt begavede Ulf, efterhånden som han vokser op som en outsider både i forholdet til sin mor og blandt andre børn. Handlingen udspiller sig i Nordsjælland i 1980’erne og 1990’erne og er et fint tidsbillede, foruden en gribende og til tider ret barsk historie om et ensomt barn.

 

Karl-Emil Heiberg – Familiedigte
Forlaget Korridor, 2016

Om bogen: Digtsamling om små situationer fra hverdagen i en småbørnsfamilie. Fin skildring af alt det store i det små.

 

Kongens fald som podcast
Én af holdets deltgagere gjorde meget fint opmærksom på, at Kongens fald er blevet produceret som podcast i tre afsnit, som passende kan lyttes til under barnevognsture, hvis man er nysgerrig på Johannes V. Jensens berømte roman. Linket finder I her. Mange tak for anbefalingen! 


Gode Instagram-kontoer med bøger

Derudover nævntes ved barselscaféen to Instagram-kontoer, som er gode at følge:

Bibliotekat – Kathrine Pachniuk. Børnebibliotekar med to små børn. Masser af gode bog-anbefalinger både til store og til de allermindste og gode råd til, hvordan man læser – også med sin baby, som ikke har et sprog endnu. Og ellers bare masser af hyggelige billeder fra et liv med børn og bøger.

Olga Ravn. Yngre dansk forfatter. Gode boganbefalinger og bog-relaterede, spændende billeder. Ravn har en særlig interesse for bøger, der handler om moderskab/forældreskab, så der er tit gode anbefalinger at finde til den slags bøger på hendes Instagram.

 

Materialer