Læseanbefalinger fra Instagram: Bøger fra natbordet

Litteraturformidlerne Lea Fløe og Marie Theilmann gik den 25. marts live på Instagram og anbefalede de bedste bøger, der har ligget på deres respektive natborde på det seneste.

Stream hele udsendelsen gratis her - eller se listen over de seks nævnte værker nedenfor. 

1. Sofia Rönnow Pessah: Mændene i mit liv

Den unge kvinde Sonia gennemgår de mænd, hun har haft sex med i sit liv. Bogen bliver på den måde en gennemgang af mere eller mindre lykkelige kønslige møder - og kommer ind på mange af de gråzoner, der findes mellem samtykke og overgreb.

2. Katrine Grünfeld: Værelse samlet af kvinder

Fandenivoldsk skildring af den kropslige oplevelse af at være kvinde, i overgangsalderen og i livskrise. Følger den kvindelige hovedperson, som går fra sin mand og faren til sine to børn, forlader sit job som succesfuld antroprolog og gentænker hele sit liv. 

3. Robert Kolker: Hidden Valley Road

Gribende familiehistorie om en familie med 12 børn - som samtidig bliver en skizofreniens historie, da store dele af familien rammes af skizofreni. Læseoplevelsen er som at læse en god true crime og efterlader én personligt berørt og klogere på samme tid.

4. Marianne Larsen: den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september

Digtsamling fuld af skønne sammensatte, nyopfundne navneord og skildringer af barndomsminder og erfaringen af at være en ældre krop i verden. Lykkelig - men med en smuk skildring af den angst, der følger med kærligheden og med kroppens skrøbelighed.

5. Clarice Lispector: Stjernens time

Omsorgsfuld skildring af en ung kvinde, som ikke rigtig kan komme i gang med tilværelsen. Stilen kan minde om Virginia Woolf, og bogen er så god, at den sagtens tåler en sådan sammenligning!

6. Herman Bang: Paria'er

Tre skitser til noveller af mesteren Herman Bang - før han blev en mester. Kredser om tre forskellige københavnske luksusprostituerede, deres små glæder og ikke mindst sorgen ved at være et samfundets uglesete stedbarn. Aldrig udgivet i Herman Bangs levetid, men udgivet her med en god og informativ indledning af Dag Heede.