Læs sammen online

Hver torsdag i november inviterer vi til fælleslæsning og forfattermøder på Instagram

Hver torsdag i november inviterer vi til højtlæsning efterfulgt af forfattermøde på Instagram. Det er et samarbejde mellem fire biblioteker: Lyngby, HillerødSydhavnen og Herlev Bibliotek.

Hver torsdag er en litteraturformidler fra et af de fire biblioteker vært og inviterer en af de andre litteraturformidlere til højtlæsning og snak om aftenens tekst, inden forfatteren er med til et live interview, hvor du kan stille spørgsmål.

Caspar Eric: Jeg vil ikke tilbage

Torsdag d. 5. november kl. 20

Nanna Damsgaard-Larsen fra Herlev Bibliotek har inviteret digteren Caspar Eric. Hun siger om bogen:

"Dagen inden vi starter vores stafet, udkommer "Jeg vil ikke tilbage", som Caspar Eric skrev under de første måneder med covid-19. Grunden til at vi overhovedet må flytte alle vores litteraturarrangementer ind på Instagram er den virus, vi allesammen er godt og grundigt trætte af efterhånden. Jeg synes Caspar Eric sætter ord på mange af de følelser og tanker jeg har haft – og stadig har – i forhold til den måde, vores samfund pludselig ser ud. Derfor har jeg inviteret ham til den første fælleslæsning på Instagram."
Læs mere om arrangementet her

Fríða Ísberg : Kløe

Torsdag d. 12. november kl. 20

Anja Brygmann fra Sydhavnens Bibliotek har inviteret Fríða Ísberg. Hun siger om bogen:

"Jeg elsker ubetinget novellegenren og har med begejstring læst islandske Fríða Ísbergs samling, "Kløe". Hun skriver morsomt og spiddende om de krav, vi bliver mødt med, fra både os selv og andre, om at passe ind, men som vi ikke kan honorere. I en tid med perfekthedskulturens jerngreb er det et herligt ubehag at læse Ísbergs noveller – netop som en kløe, der bare ikke vil gå væk!"
Læs mere om arrangementet her

Dave Eggers: Paraden

Torsdag d. 19. november kl. 20

Thorbjoern Zeuthen fra Hillerød Bibliotek interviewer Dave Eggers live fra USA. Thorbjørn skriver:

"Jeg er fascineret af Dave Eggers som forfatter og som aktivist. De to sider af hans personlighed hænger tilsyneladende uløseligt sammen. Med den ene hånd skriver han politisk satire om det internationale samfunds nødhjælpsprogrammer, og med den anden opretter han internationale foreninger, der arbejder på at fremme menneskerettigheder. Hos Eggers får litteraturen et meget konkret medansvar både for samfundsdebatten og for at finde løsninger på udfordringer i vores samfund."
Læs mere om arrangementet her

Olga Ravn: Mit arbejde

Torsdag d. 26. november kl. 20

Lea Fløe fra Lyngby Bibliotek har inviteret Olga Ravn. Hun skriver om bogen:

"Jeg har valgt Olga Ravns nyeste bog, "MIT ARBEJDE", fordi det for mig er en af de allervigtigste bøger, der er udkommet ikke bare i år, men måske i dette årti. En roman, ja, men også et manifest, en digtsamling, en dagbog og et essay om det mørke, der ganske ofte også kan høre til moderskabet. En vild, sjov, klog, ærlig og usammenlignelig bog, der på elegant vis også har skriften selv som et centralt tema."
Læs mere om arrangementet her