Kroppen

Læs om kroppen for de allermindste. Gode bøger til højtlæsning og samtaler i vuggestuen.

"Min lille bog om kroppen" er en sød lille pegebog om kroppen og følelser til de 1-3-årige. Den har desuden fine bevægelseselementer, så de mindste kan øve deres finmotorik.
Brug bogen som udgangspunkt til at snakke om fx hvor øret, maven eller fødderne sidder.
I kan selv lege gemmeleg, som figurerne i bogen, eller lave sjove grimasser. 

Fin hverdagsfortælling om den følelsesfulde Buller for de mindste børn. Her oplever vi alle sanserne. Han hører dyrene sove, løber væk fra bierne og lugter til potten. Der er masser af fine små detaljer som ”fars sko”, ”lille sten” og sovende dyr at gå på opdagelse i.
I kan selv prøve jeres sanser af sammen med Buller. Luk fx øjnene og lugt til forskellige ting eller hør på naturens mange lyde eller find forskellig ting og føl på dem, og se om I kan gætte, hvad det er. 

Følg med Pelle og Ronja i zoologisk have og hjælp dem med at opleve alle dyrene med deres sanser. Nogle ord er erstattet af små tegninger, så barnet kan være medlæser til historien.
Der er desuden masser af forslag til samtaler undervejs og sanseleg bagefter læsningen. Gå fx en tur i skoven og snak om sanserne - lytte, lugte, føle, se og smage.
Brug gerne sanserne i hverdagen, og giv børnene mulighed for at sætte ord på sanserne. God højtlæsningsbog med aktiviteter for børn fra 3 år og op.

En smuk samling af digte med fokus på sanserne og de mange oplevelser, som et nysgerrigt barn har. Vi tramper gennem regnen, har hemmelige huler i skoven og finder en lille fisk ved stranden. Hele fortællingen er rammesat ved, at barnet vågner om morgenen med sit yndlingssovedyr Nalle, der er med på hvert opslag i fortællingen. Det hele samles til sidst, da vi siger godnat.
Illustrationerne er tegnet fra skæve vinkler og med masser af detaljer i klare farver.
I kan selv bruge sanserne og fantasien ved at bygge huler i skoven eller trampe i vandpytter. Sansende hverdagsrim til de 3-6-årige.

I en enkel rimet tekst hjælper alle dyrene den lille ugle, der har slået sig. Både pust, plaster og klem skal der til. Der er desuden masser af hjælpende smådyr gemt rundt omkring i illustrationerne - lige til at gå på opdagelse i.
En fin lille bog til de 1-3-årige om at finde trøst, efter man har slået sig, og en god mulighed for selv at lege bamsehospital, eller hjælpe en ven, når uheldet er ude.