Kostskoleliv

Her får du nogle anbefalinger til spændende, sjove og forunderlige bøger om kostskoleliv til børn og unge, fra 9 år.

Tror du, at Hogwarts er den eneste kostskole, der findes? Så må du lige tro om igen. Der findes nemlig mange slags, både helt almindelige og meget mystiske kostskoler.

Her på siden kan du hente litteraturfolderen Kostskoleliv, hvor der er mange gode forslag til bøger, der foregår på kostskoler. Nedenfor kan du se nogle eksempler.

3. bind i serien ”Mit navn er Justice” er netop udkommet. Justice er elev på kostskolen Highbury House og hun er en både dumdristig, klog og sympatisk pige med detektivevner.

Serien, der sagtens læses i vilkårlig rækkefølge, er en rigtig charmerende og hyggelig kostskolekrimi, hvor handlingen er henlagt til 1930-ernes England. Serien er velskrevet og spændende uden, at der er skruet helt op for uhyggen. For ca. 10-13 år. 

Anderledes dramatisk og foruroligende er det i ”Rosenholm-trilogien”, hvor 4 piger begynder på den mystiske kostskole Rosenholm efter sommerferien.

De kender ikke hinanden, men opdager, at de har overnaturlige evner, som de får brug for, da de vikles ind en gammel mordgåde, som trækker tråde til nutiden.

Kapitlerne er korte og synsvinklen skifter mellem de fire piger. Fra ca. 12 år. 

”Rekordskolen – begyndelsen” er humor og spænding til de ca. 8-11-årge.

De tre børn Rurik, Silje og Kostas er på hver deres måde meget specielle og de begynder på Rekordskolen, som ligger på en ø langt ude i havet. Eleverne skal slå forskellige verdensrekorder, og de tre hovedpersoner bliver hurtigt venner.

Bogen har en farvestrålende forside, er let at læse og fanger fra begyndelsen. Det er første bind i en serie og den slutter meget dramatisk, så som læser vil man hurtigt gerne have fat på andet bind!