Forsidebillede af bogen om Jørgen Leth

”Jeg har lyst til at vende tilbage til alting – 80 scener fra Jørgen Leths liv”

Lige i disse tider er der uden tvivl mange, der har endnu større længsel om at komme ud og opleve verden. Jeg har i hvert fald. Jeg drømmer mig dagligt til Paris, Rom, Venedig og mange andre destinationer, som jeg har besøgt og drømmer om - og kommer til - at besøge, når verden åbner sig igen. Noget af den udlængsel kan denne bog måske være med til at stille?

En anden måde at rejse på nu, kan være gennem litteraturen. Her er journalist Andreas Fugl Thøgersens bog ”Jeg har lyst til at vende tilbage til alting” om Jørgen Leth, et godt sted at få stillet noget af eventyr- og rejselysten.

Gennem 2 år har Andreas Fugl Thøgersen fulgt Leth på rejse fra Palma de Mallorca, Haiti, Pyrenæerne, Paris, København og skrevet ned, hvad han hørte på vejen. Det hele er blevet til 80 korte og længere scener fra Jørgen Leths liv og tanker. Samtidig er der dyk ned i Leths arkiver og bidrag fra dem Jørgen Leth omgiver sig med: Familie, venner, filmskabere, musikere, Tour de France-medarbejdere og mange andre.

Det er en rejse man kommer på: Geografisk, i tid, sindsstemninger, holdninger, længsel og meget andet. For mig, er det lige det, jeg har brug for i øjeblikket: At udfolde tanker og drømme sig steder hen, som er uopnåelige, som tiden er lige nu. Lige nu er der ventetiden til at vi alle atter kan bruge øjnene, til at se og opleve den verden, der omgiver os – den ventetid er godt brugt med denne bog.

Du kan også læse eller lytte med og låne udgivelsen som ebog eller lytte til lydbogen på eReolen.