Idéer til frilæsning for 7.-10. klasse

Lyngby Stadsbibliotek anbefaler i december

Gayle Forman: Jeg er faret vild
Målgruppe: Hjerteskærende og tankevækkende bog, fra 14 år

Freya har mistet sin sangstemme, Harum er bange for at fortælle sin familie, han er homoseksuel og Nathaniel har forladt sin far. En ulykke i Central Park i New York bringer de tre unge sammen og venskab opstår.

Lise Bidstrup: Den sorte bog om helte
Målgruppe: Til alle fra 12 år, der godt kan lide barske bøger med et twist

En 7-årig dreng bliver nødt til at flygte med sin familie, for det er for farligt at blive i deres land. Drengen elsker at tegne superhelte og de befolker siderne i bogen. En bog, hvor det hele bliver vendt på hovedet.

Lise Villadsen: Tigerhjerte
Målgruppe: En bog om svær kærlighed og familieliv, fra 14 år

16-årige Kikis liv er pludselig blevet vendt op og ned: hendes forældre er blevet skilt, og hun skal flytte med ind til morens nye kæreste. Som om det ikke var nok, udvikler Kiki forvirrende følelser overfor sin nye stedbror Jonathan.

Mette Vedsø: Langt fra det hvide hus
Målgruppe: En sørgmunter historie, fra 13 år

George er 15 år og blev født da George Bush var præsident i USA. Hans far er psykisk ustabil og stor fan af alt amerikansk, og alle kalder derfor George for Bush. Bush fortæller selv om sit liv, og dengang morfar døde, og han fortalte en løgn til Julia. 
 

Bibliotekarens tip i december
Lyngby Stadsbibliotek anbefaler i december

Angie Thomas: The Hate U Give
Starr er vidne til, at hendes ubevæbnede ven, Khalil, bliver skudt og dræbt af en hvid politimand. Da nedskydningen kommer i medierne, bliver Starr nødt til at beslutte, om hun vil medvirke til, at betjenten, der gjorde det, bliver dømt. En tankevækkende bog om racisme og diskrimination i USA. Bogen er filmatiseret, og har premiere i Danmark den 28. februar 2019.