Hvad læser Stine Pilgaard?

03.03.21
I sidste uge mødte Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne Stine Pilgaard på Facebook til en samtale om hendes roman "Meter i sekundet". Et af spørgsmålene fra seerne gik på, hvad Stine selv er inspireret af. Her kommer de titler, Stine Pilgaard nævnte.

"Helle Helle er en af mine helt store stjerner. Hun var en af dem, der virkelig åbnede sproget og litteraturen for mig, da jeg var sen-teenager” sagde Stine Pilgaard om den hæderkronede danske forfatter, som er aktuel med romanen Bob.

”Tove Ditlevsen har også ramt mig hårdt siden jeg var barn”, sagde Stine Pilgaard. Legendariske Ditlevsen, som i øjeblikket går sin sejrsgang i udlandet efter at være udkommet på engelsk til rosende anmeldelser, kan man naturligvis også låne masser af værker af på biblioteket. Her kommer nogle stykker fra hylderne.

Af nutidige forfattere nævnte Stine Pilgaard bl.a. Kristian Bang Foss, Lars Frost, Olga Ravn og Caroline Albertine Minor.

Stine Pilgaard nævnte også digteren Cecilie Lind og fremhævede hendes digt Mit barn fra 2019 om fødsel og moderskab.

Stine Pilgaard, som har læst Dansk på universitetet, interesserer sig for litteraturhistorie og læser gerne på tværs af tid. Et af de ældre værker, hun holder af, er Leonora Christina Ulfeldts erindinger fra sit årtier lange fængselsophold i Blåtårn, Jammers Minde. 

Thomasine Gyllembourg har også en særlig plads i Stine Pilgaards hjerte, og Stine Pilgaard anbefalede bl.a. En hverdagshistorie.

De islandske sagaer har Stine Pilgaard en forkærlighed for - og de spiller da også en betydelig rolle i Pilgaards roman Lejlighedssange fra 2015.

Vi takker Stine Pilgaard for samtalen - og for kigget ind i hendes litterære inspirationsverden! Har man lyst til at se eller gense hele samtalen, kan den opleves på  Lyngby-Taarbæk Bibliotekernes Facebook-side her.