Et liv i naturen

Bøger om og af folk, der lever med, i og for naturen.

”Men hvor vil du rejse hen?” spurgte manden.
”Hvor som helst vildt”, svarede jeg.

- John Muir: The Yosemite (1912)
 
Verdensberømte opdagelsesrejsende, begejstrede naturelskere, en insektelskende dreng og en naturbevaringsklassiker – dyk ned i biografier, essays og beretninger om og af mennesker, der har naturen tæt inde på livet.

Søren Ryge Petersen: Landet og året (1997)

Beskrivelser af og tanker om livet med naturen. Bogen har mere end 20 år på bagen, men naturtanker behøver ikke være dugfriske for at være vedkommende, og Søren Ryge Petersens ord fungerer fremragende på skrift, hvor han er mere lavmælt og eftertænksom end på skærmen. Ja faktisk er hans naturbeskrivelser ofte decideret smukke.

Andrea Wulf: Opfindelsen af naturen (2015)

Bestsellerbiografi om den tyske videnskabsmand og opdagelsesrejsende Alexander von Humbolt, der ofte får æren for at have grundlagt den måde, mennesket i dag opfatter naturen på. En letlæst mursten af en bog, der følger Humbolts ekspeditioner og tanker på nært men tid interessant hold.

John Muir: The Yosemite (1912)

Den skotske naturforsker og -bevares ekspeditionsbeskrivelser fra sin tur i Yosemitområdet i USA. Muirs bøger læses i stor stil den dag i dag, måske fordi hans store viden om naturen altid er kombineret med hans passionerede, personlige kærlighed til den.
(OBS: Bogen findes kun på engelsk)

Gerald Durrell: Min familie og andre dyr (1956)

Hyggelig og morsom beretning om livet som britisk tilflytter på Korfu i mellemkrigstiden. Gerard er en naturglad og initiativrig dreng, især insekterne titulerer han med stor høflighed. Tonen i bogen er munter og lun – og i øvrigt meget oplæsningsvenlig - og er man hooked, er der to yderligere bøger i Korfu-trilogien.