Det er forår!

Det er endelig blevet forår. Læs med børnene om aktiviteter og naturen.

Alt spirer og gror og får nyt liv. Vi får lyst til at komme ud og være aktive i naturen. Så her er samlet lidt inspiration til både aktiviteter og til den efterfølgende hyggestund i sofaen.

Børnenes naturhobbybog

Naturen er fyldt med alle mulige ting fx blade, blomster, sten osv., der kan bruges til at lave en forskellige kreative ting af. Her er inspiration at hente til små og store hobbyprojekter. I bogen findes både skabeloner og trin-for trin vejledninger, så det er bare at kaste sig ud i det.

Min bog om friluftsliv

Tag på opdagelse i naturen. Her er forslag til aktiviteter uanset om du befinder dig i haven, i skoven eller på stranden. Få fx gode råd til at fange krabber, følge spor eller bygge et bål og lave maden i det fri.

På eventyr i naturen

Her kan du lære at lave et kompas eller bygge fine insekthoteller, spotte forskellige typer af skyer og træer, spille sjove strandspil og meget andet. Langt de fleste af de ting, der skal bruges, kan man finde i naturen eller i de fleste husholdninger.

Kan du høre træerne snakke?

Er I blevet nysgerrige på skoven og dens beboere, er her et godt sted at starte. Peter Wohlleben fortæller levende og medrivende om både træer og dyr. Jeg lover, du bliver klogere undervejs. Bogen er fyldt med faktabokse og små quizspørgsmål.

Nordiske dyrevenner

Når I har tilbragt tid i naturen og det danske forår viser tænder, så kan I kaste jer over de mange fine perlemønstre og fortsætte snakken om de forskellige dyr imens.

Og til slut et par forslag til gode historier i kan krybe sammen om i sofaen.

Et fantastisk forår i Mumleby

Foråret har endelig fundet vej til Mumleby og de to veninder Vera og Astrid er klar til nye eventyr. De hjælper med at få køerne på græs, sender gækkebreve og holde Påskefrokost. Alt det, der nu hører foråret til. Bogen er fyldt med skønne og hjertevarme fortællinger, der kan lede tankerne hen på Astrid Lindgrens univers. Desuden er der forslag til aktiviteter og opskrifter på fx mælkebøttesaft og hveder. For de 6-10-årige.

Sallys Far er langt ude i skoven

Sallys Far har besluttet at tage Eddy og Sally med på telttur. Han synes de bruger alt for meget tid på at sidde med deres iPad og det er ikke sundt. Det er natur og frisk luft til gengæld, men som altid, når Sallys far er involveret, er der meget der kan gå galt. Herlig billedbog, der nok skal får smilet frem hos både børn og voksne. For de 4-7-årige.

Heltemod og kragelort 

Her møder vi for første gang de små finurlige væsner, Hullerikkerne, der bor i de hule træer ude i skoven. Og så starter en eventyrlig fortælling, hvor Birk, Ask og Ella beslutter sig for at jage de væmmelige krager væk fra deres del af skoven, for alle ved jo, at kragernes livret er de små hullerikker. Her er gys og spænding, venskab og slåskampe, så sæt jer bare godt til rette og lad jer suge ind i en eventyrlig fortælling. For de 5-10-årige

25.03.21
Tags