De bedste kogebøger til dig!

Her på biblioteket elsker vi god mad! 3 af de mest madentusiastiske i medarbejderstaben, Johanne, Katrine og Minna, deler her deres yndlingskogebøger med dig. Velbekomme!

Katrine anbefaler:

"Vegetar" af Ditte Ingemann
God introduktion til det grønne køkken. Der er både klassiske ingredienser som avocado, kål og æble, men også lidt eksotiske som fx ghee, nøddesmør og rismaltsirup.
Min egen favorit er den helt simple tomatsuppe, bestående af ovnbagte tomater, peberfrugter og rødløg blendet med olivenolie og persille. Den er hurtig at tilberede og passer perfekt, efter en kold dag, i skoven.
 

"Sommermad" af Elizabeth David
Sommermad blev udgivet første gang i 1955, og gemmer sig derfor nede i vores magasin.
I format er det en lille bog, kun bestående af tekster om mad og opskrifter på retter, der egner sig til sommerspisning. Jeg læser den for hyggens skyld, og har endnu ikke forsøgt mig med en opskrift, men bare afsnittet om kirsebær-souffléomelet, er nok til at jeg får lyst til at læse meget mere. 
 

Minna anbefaler:

"Falastin" af Sami Tamimi og Tara Wigley
Uanset om du er vokset op med palæstinensisk mad eller om det er helt nyt for dig; så glæd dig til ”Falastin”! Her er comfort food fra Mellemøsten med grøntsager, grillet kød og de lækreste sovser, dipper og marinader. Det kan være du lige skal ud og købe sumak, zatar og tahin før du går i gang – men det er simpelthen afhængighedsskabende smagssammensætninger der arbejdes med her.

Johanne anbefaler:

"Bistro" af Stéphane Reynaud
Hvis trangen til at rejse kommer over én, men muligheden ikke lige byder sig, så er en kogebog fra ens yndlingsland måske en mulighed. Denne kogebog får mig til at tænke på alt fransk som smager godt. Opskrifterne spænder fra simple retter som omeletter og supper til franske egnsretter og naturligvis desserter.

"Grøn hverdagsmad fra River Cottage" af Hugh Fearnley-Whittingstall
Kogebogen jeg altid vender tilbage til. For den har en masse lækre grønne retter som giver god umani smag og til trods for at den har nogle år på bagen er den inspirerende. Og så har den hele to gode opskrifter på grøntsagslasagne. Som extra kolorit fortæller småt og stort om de mange retter i bogen.