Danmarks besættelse - for børn

Læs om besættelsen under 2. verdenskrig.

D. 5. maj 1945 blev Danmark befriet fra tyskernes besættelse og vi har fundet nogle gode bøger og e-bøger for børn som handler om, hvordan det var at være barn i Danmark under besættelsen.

Vi har også en liste med fem bøger om 2. verdenskrig for unge. Den kan du se her


Hjørdis Varmer har skrevet en meget fin serie på 3 bøger, der starter med Det forår da far gik under jorden. Det er en klassisk serie om besættelsen i Danmark der beskriver hvordan det var at være barn i dén tid. Børn fra 10 år kan læse med her. Se hele serien på Ereolen GO ved at klikke her.

Besat af Lene Møller Jørgensen, er en spændende letlæsnings-serie i ca. lix 12, der handler om hvordan en gruppe børn oplever besættelsen. Der er 4 bøger i serien, og du kan se alle bøgerne i serien ved at klikke her.

Med bedstemor i tidens labyrint af Jens Christian Grøndahl er en meget fin og gribende oplæsningsbog hvor pigen Nina kommer på en tidsrejse sammen med sin bedstemor tilbage til København under 2.verdenskrig. Her oplever Nina hvordan det var at leve under krigen og de møder bedstemorens hjerteveninde der må flygte til Sverige med sin familie fordi de er jøder. Den kan læses op for børn fra 6 år.

Her er to fagbøger, hvor I kan læse mere om Danmark under besættelsen.

Her får i en nyere letlæst serie om drengen Bjarnes hverdag under besættelsen.

Herunder finder I flere bøger, der handler om 2. verdenskrig i andre lande.

Danmarks besættelse
05.05.21
Tags