Bøger som redningskrans

Find fornyet håb og genantænd livsgnisten med litteraturen

I bibliotekets nye udstillingsområde Fordybningen er temaet for bøgerne 'At læse er at leve'. Her har vi også udvalgt flere titler med undertemaet ’Bøger som redningskrans’.

Her finder du fire romaner, hvor bøger, boghandler og biblioteker giver nye perspektiver, fællesskaber og ikke mindst håb i tider med modgang. Det handler både om ung kærlighed, sorg og skolebibliotekarer med helt særlige evner, og så er flere af bøgerne også leveringsdygtige i masser af herlige boganbefalinger.

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Stine Askov: Nøjsomheden

Man kan ikke andet end at heppe på den unge læsehest Mona, som på trods af en opvækst med en psykisk syg mor i ghettoen ’Nøjsomheden’ kæmper for at få det bedste ud af livet. Hun deler ud af sin læseglæde ved at skrive ultrakorte boganmeldelser på post-its i boligblokkens byttebod, og det fører til et arbejde i den lokale boghandel. Her møder hun den litteraturstuderende Nikolaj, som kommer fra et rigt, ressourcestærkt hjem, men spørgsmålet er om forholdet kan overkomme kultursammenstød, klasseforskelle og fordomme?

En hjertevarm, samfundsengageret og charmerende fortælling om kærlighed, klasseskel, sorg og litteraturens betydning.

Matt Haig: Midnatsbiblioteket

Ville du leve livet anderledes, hvis du kunne prøve alle dine mulige liv af?
Det får Nora mulighed for i denne humoristiske, tankevækkende og livsbekræftende page-turner om tidsrejser, traumer og om at have modet til livet og kærligheden.
 

Sosuke Natsukawa: Katten der ville redde bøgerne

Tag med til Japan, hvor den indadvendte gymnasieelev Rintaro må gennemgå store prøvelser for at redde litteraturen og lære at tage ansvar for sit eget liv.
En magisk, filosofisk og tankevækkende fortælling for både unge og voksne, som er fuld af fine påmindelser om alt det, læsningen kan give os.

Nina George: Det litterære apotek

I Monsieur Perdus boghandel i Paris kan den rette bog kurere alt fra migræne til et knust hjerte. Perdu har en helt særlig evne til at se ind i folks sind, men hans eget indre er gemt væk bag lås og slå.
Stævn med ud på en sanselig og livsomvæltende rejse, når Perdu sejler sin flydende boghandel ud for at finde Manon – hans livs kærlighed, der forlod ham for tyve år siden uden et ord…