Nobody af Neil Gaiman

17.12.13 (Opdateret )
Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på underholdende og uforglemmelig fantasy for både større børn og voksne.

Hver gang jeg tænker på byen Stockholm, dukker bogen Nobody op i mine tanker. Bogen har intet som helst med Stockholm at gøre, men det var der, jeg læste den. Nobody er en fascinerende og uforglemmelig læseoplevelse lige så meget for større børn som for voksne.

Den mystiske knivmorder, manden Jack, udrydder en lille familie på nær den 1½-årige søn, der undslipper ved et tilfælde. Den 1½-årige går ind på en nærliggende nedlagt kirkegård, og her bliver han adopteret og oplært af et barnløst spøgelsesægtepar, Mr. og Mrs. Owens. De giver ham navnet Nobody, lærer ham at læse og begå sig i det lille meget anderledes, men inden for sine egne rammer, charmerede samfund. Han får Silas, der hverken er død eller levende, som værge, og han lærer at Blegne og gå Drømmegang.

Gennem årene oplever Nobody mangt og meget. Han overlever med nød og næppe mødet med ligæderne, der tager ham med ned under jorden, han konfronteres med Snigen, som gemmer sig i et ældgammelt gravsted, og han bliver gode venner med heksen Liza, der er begravet på uindviet jord. Hun hjælper ham, da han er faldet ned fra et træ. Liza er ulykkelig, fordi hun ikke have en gravsten med sit navn på. Nobody vil skaffe hende en og bringer sig selv i fare, fordi han må uden for kirkegården. For en konstant trussel hænger over hans hoved, nogen vil slå ham ihjel, kun inden for kirkegårdens mure er han i sikkerhed. Da han bliver ung, må han ud og konfronteres med det onde.

Chris Riddells fantastiske illustrationer underbygger stemningen i denne charmerende, uforglemmelige udviklingshistorie, der er mere end svær at lægge fra sig, også når man er på ferie i Stockholm.

 

Anbefalingen er skrevet af Else Lerche

 

Materialer
Reservér
  • Bog

The graveyard book (Engelsk)

Af Neil Gaiman (2008)
Læs mere
Neil Gaiman: Nobody
Reservér
  • Bog

Nobody

Af Neil Gaiman (2009)
Læs mere