Ibeyi

Musikbiblioteket anbefaler - maj 2015

01.05.15 (Opdateret )
Denne gang er der anbefalinger fra SPOT Festivalen i Aarhus og nyt fra Sufjan Stevens, Ibeyi og Death Cab For Cutie.

Anja anbefaler:

Årets SPOT Festival i Aarhus byder igen i år på spændende nyt fra den danske musikscene. Det er overvældende og meget opmuntrende hvor meget talent, der pibler frem. Jeg har plukket lidt fra SPOTprogrammets store udvalg.
 

AV AV AV

En ny elektronisk supergruppe bestående af de tre producere ELOQ, UNKWON og DJ E.D.D.E.H. Endnu er kun få numre fra dem offentliggjort, men det tegner meget lovende med knitrende beats og melodiøse opbygninger. Tjek en optagelse fra deres debutshow i DR Koncerthuset sidste år. Deres kommende debutEP 'They Live' udkommer d. 27. april.

Lyt på SoundCloud

AV AV AV - Live at Sound of Copenhagen 2014 på YouTube

 

JOHANN

Efter flere år som bandmedlem, udgav Johann i 2014 sit debut soloalbum 'Ruffled Feathers'. Rock og britpop smelter sammen med flotte popsange som resultat. JOHANN har spillet masser af koncerter i Europa, Rusland og USA og været support for bl.a. Mads Langer, Carpark North og Dúné. JOHANN er storebror til forsanger i Dúné, Mattias Kolstrup.

Lyt på SoundCloud

Se videoen til Ruffled Feathers på YouTube

 

Black Book Lodge - Tûndra (2014)

Hvis du er mere til hårdtslående rock, så lyt til Black Book Lodges debutalbum 'Tûndra', der udkom i 2014. Stonerrock med tyngde. Er du til Queens of the Stone Age er her et godt dansk bud fra sammen genre.

Lyt til deres LP 'Tûndra' på Satdsbibliotekets pladespiller eller reservér cd'en her.

[ting:list_item_short:717300:51326288]

 

 

Nikolaj anbefaler:

 

Sufjan Stevens - Carrie & Lowell (2015)

Et skønt nyt album fra Sufjan Stevens. Musikken er meget afdæmpet og kunne egentlig lige så vel fungere som filmmusik, mens temaerne kredser om moderens død og hvordan hun svigtede børnene i familien.

Sufjan Stevens spiller i Falconer Salen den 14. september 2015.  Kan også høres eksempelvis via WiMP.

[ting:list_item_short:717300:51635051]

 

 

 

Signe anbefaler:


Ibeyi – Ibeyi (2015)

En fabelagtig blanding af jazz og elektronica, sunget på engelsk og Yoruba (Nigeriansk sprog) af de fransk/cubanske tvillinger Lisa-Kaindé og Naomi Diaz.
Debutalbummet, der også hedder Ibeyi, består af 13 skønne, forførende, rytmiske, dragende og følelsesladede sange.
Det er musik for sjælen og kan med sine tekster, drive både tårer og smil frem hos de fleste.

Se videoen Ghosts på YouTube.

[ting:list_item_short:717300:51577892]

 

 

Emilie anbefaler:


Jenny Wilson - Love and Youth (2005)

Det er ti år siden Jenny Wilson udgav sit første soloalbum. Det har hun netop fejret ved at give fire albumkoncerter i særlige koncertsettings i Sverige og Danmark. Jeg hørte hende i Skuespilhuset og det var en ganske særlig oplevelse at høre alle sangene live i rækkefølge. Scenografien var virkelig flot og Jenny Wilson fuld af energi. Pladen holder stadig og er et interessant miks af mange stilarter. Alt godt fra firserne til nullernes indiescene. Det er også et perfekt soundtrack til sommerens lyse og varme dage.

Bestil som cd på biblioteket.dk

Se Summertime på YouTube

Se Let My Shoes Lead Me Forward på YouTube

 

 

Death Cab For Cutie - Kintsugi (2015)

Nyt album fra det NorthSide-aktuelle band. Den mangeårige guitarist Chris Walla har forladt bandet, men var med til at indspille albummet inden da. Til sommer er der altså et par gæsteoptrædende i bandet, men det skal nok blive godt. Jeg synes, det nye album er et dejligt genhør med Death Cab For Cuties særlige sound og forsanger Ben Gibbons gode stemme og sangskrivning. De har ikke spillet i Danmark siden 2006, hvor de storhittede med albummet "Plans", så det er et længe ventet gensyn.

Se Black Sun på YouTube (officiel video)

[ting:list_item_short:717300:51605748]

[ting:list_item_short:717300:25897129]