Musikbiblioteket anbefaler - juni 2013

01.06.13 (Opdateret )
Denne måneds anbefalinger fra Musikbiblioteket indeholder anbefalinger af blandt andet Emmylou Harris, Liam Finn og Baby In Vain.

Nikolaj lytter til:

Liam Finn - I'll Be lightning (2008)

Liam Finn - I'll Be lightning"Family ties are complicated" synger new zealandske Neil Finn kendt fra Crowded House på en sjælden single fra hans solokarriere. Men helt kompliceret kan det alligevel ikke være - Neil Finn har både spillet sammen med sin bror, Tim, i Split Enz, Crowded House og Finn Brothers, og senere med sine sønner i flere forskellige sammenhænge, blandt andet det anbefalelsesværdige 7 Worlds Collide. Den ældste af sønnerne, Liam, lancerede i 2007 en solokarriere efter flere år at have været frontmand i gruppen Betchadupa.
Det første album i solokarrieren for Liam Finn hedder I'll Be Lightning, som byder på en lang række smukke sange ikke langt fra det melodiske flair hos det fædrene ophav - faderen som også medvirker på bas på titelnummeret. Liam Finn har skrevet alle numre og spiller de fleste af instrumenterne på udgivelsen. For mig står numrene Second Chance, Remember When eller Wide Awake On The Voyage Home klarest på udgivelsen, men kvaliteten er høj hele vejen igennem, og udgivelsen emmer af overskud, og på trods af de klare referencer til eksempelvis The Beatles, Elliott Smith, Brian Wilson, er der er en stor originalitet i melodier, udførsel og produktion.
Lyt via Bibzoom

 

 

Anja lytter til:

Baby In Vain - Sweetheart Dreams [Single] (2012)

Ung dansk gruppe, der spiller rock med inspiration fra grunge og stoner rock. De tre piger i gruppen er mellem 16 og 19 år gamle og det er imponerende at de allerede har skabt deres eget gennemførte udtryk. Det er tydeligt at pigerne brænder for musikken - ikke mindst hvis man oplever dem live, så gør det! Fræs på guitarerne, slæbende passager, to vokaler, dystert men medrivende. Indtil videre har Baby in Vain kun udgivet tre numre digitalt og på vinyl. Se deres video til Sweetheart Dreams på deres YouTube-kanal for et indblik i deres univers.

Lyt via Bibzoom

 

Elof & Wamberg - 12 ornli' syge tracks for 'ukulele og kontrabas (2012)

Folkemusik på en ny måde. Det helt lille og det helt store instrument i skøn og inspireret forening. Som titlen antyder har Tobias Elof og Nicolaj Wamberg humoren med sig, men håndværket er også seriøst. De er begge konservatorieuddannede og leverer på deres album en blanding af traditionel folkemusik og egne kompositioner. En skøn oplevelse live. Lyt blandt andet til 'Halling', 'Frelekh' og 'Opgør'.
Bestil som cd til højre

 

Mads Mathias - Free Falling (2012)

Skønt vokaljazzalbum fra den danske sanger, komponist, saxofonist m.m. Mads Mathias. Når man sætter albummet på, tror man først at han fortolker gamle jazzstandards. Men al musikken er skrevet af Mads selv og det beviser bare hvor god han er til at fortsætte en lang tradition for fin, swingende croonerjazz med romantiske og humoristiske tekster. Mads Mathias vandt en Danish Music Award for 'Årets Nye Navn' for dette album, hvor Sinne Eeg synger med på titelnummeret. Fuldt fortjent!
Bestil som cd til højre

 

 

Katrine lytter til:

Gældende for de tre albums, er at de alle tre er amerikanske. De er nedtonede, der er dog enkelte sange med en lidt hårdere lyd. Og kendetegnene for alle tre, er de gode tekster. Det er tre stille albums, der passer til de tidlige morgentimer, hvor man går rundt i halvmørke, og gør sig klar til dagen, og hvad den må bringe.

Emmylou Harris - Wrecking Ball (1995)

Bestil som cd til højre

 

Bruce Springsteen - Nebraska (1982)

Bestil som cd til højre eller lyt via Bibzoom

 

Johnny Cash - American V: A Hundred Highways (2006)

Bestil som cd til højre eller lyt via Bibzoom

 

 

Materialer
Reservér
  • Cd (musik)

12 ornli' syge tracks for 'ukulele og kontrabas

Af Elof & Wamberg (2012)
Læs mere