Quiz – naturen i bøgerne

Vind masser af nye bogpræmier! I anledningen af FNs internationale biodiversitetsdag 22. maj har biblioteket lavet en quiz om naturens mangfoldighed i litteraturen.

(ps: der er hjælp at hente til nogle af svarene på lyngbybib.dk/naturbiblioteket)

Indsæt dine svar herunder eller send en mail til info@ltk.dk og indsend dem senest 1. juni og vær med i konkurrencen om nye bøger med masser af natur i - se de fede præmier nederst i opslaget!

Præmier

1. præmie:
Dave Goulson: Den kriblende have (2020)
Lotte Möller: Bier og mennesker (2020)
Bergsveinn Birgisson: Håndbog i køers sindelag (2020)
Iben Mondrup: Tabita (2020)

2. præmie:
Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund: Den store klimabog (2020)
Cord Riechelmann: Krager – et portræt (2017)
Hanya Yanagihara: Folket i træerne (2019)

Bogpræmierne er sponseret af Politikens Forlag med undtagelse af Lotte Möllers ”Bier og mennesker” samt Cord Riechelmanns ”Krager” som er sponseret af Forlaget Vandkunsten. Vinderne vil få direkte besked, og præmierne vil blive sendt til døren.

Hvis flere deltagere har flest rigtige svar, trækkes lod om de to præmier, og vinderne vil få direkte besked første uge af juni.

1. En tysk forstkandidat blev pludselig bestsellerforfatter. Hvad hedder manden bag de populære og lærerige bøger om de hemmelighedsfulde træer?

 

2. En engelsk kvægavler har skrevet en populær bog om køer med en meget eksistentiel titel – hvilken?

 

3. Han drog ud i Alaskas vilde natur og kom aldrig tilbage. Men bogen – og senere filmen - om ham blev et hit. Hvad hedder den?

 

4. Hvilken dansk digter skrev dette:

”Time efter time ligger landskabet og betragter os, mens det gør sig sine tanker, fortrinsvis i form af græs”?

 

5. Den ene er skrevet af en af Englands mest populære forfattere, den anden af en ung, dansk forfatter med en ørn i efternavnet. Romanerne hedder det samme, selv på hver deres sprog. Titelordet har noget med en stjerne, vi er ret glade for her på jorden, at gøre.

 

6. Bierne har kronede dage i litteraturen. Nævn to nyere bestsellere, hvor bierne er centrale.

 

7. Hvad kaldes den nye genre skønlitteratur, der beskæftiger sig med klimaforandringer?

 

8. Hvad hedder hovedpersonen i Hanne Vibeke Holsts bøger om en naturekspert, der er leder af organisationen ”Naturens venner” inden et dramatisk liv i politik tager fart?

 

9. I hvilken type digte finder man traditionelt set altid en betragtning om natur?

 

10. En dansk naturforsker slog sig ned i Brasilien i 1800-tallet, hvor han bl.a. udgravede sabelkatte og kæmpe dovendyr. En bog fra 1981 og en fra 2010 skriver hver deres meget forskellige historie om den betydningsfulde forsker. Hvad hed han?