Sommerbogen, skoler

Sommer på de danske børnebiblioteker er for størstedelen af jer også lig med deltagelse i Sommerbogen.

De fleste af jer kender til kampagnen, og mange steder er der et rigtig godt samarbejde lærere og biblioteker imellem, i forhold til at få børnene til at deltage – det sætter vi stor pris på!

Det er Centralbibliotekerne der står på kampagnen, der markedsføres med ”De danske børnebiblioteker” som fælles afsender. Alle biblioteker og skolebørn har derfor mulighed for at være med!

Helt som I kender det, skal børnene læse 3 bøger i deres ferie for at være med – og de har så mulighed for at deltage i lodtrækningen om en af de 3 hovedpræmier, hvor vinderne får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.

For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række læseudfordringer, som børnene skal løse mens de læser, som det kendes fra f.eks. læsebingo.

Sådan skal børnene gøre for at være med:

Man kan deltage i Sommerbogen fra den 9. juni til den 19. august

  •    For alle børn mellem 6 og 15 år
  •    Børnene henter et udfordringsark på biblioteket
  •    Børnene læser 3 bøger og løser 10 af læseudfordringerne
  •    Børnene udfylder de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
  •    Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket senest d. 19. august og modtager en bogpræmie
  •    Børnene er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier

Mange steder falder Sommerbogen ”ned” i noget, der i høj grad allerede foregår på rigtig mange skoler rundt om i landet. Det er vores håb, at vi ved at samle og ensrette de mange lignende koncepter, gør det nemt at deltage og supplere med lokale tiltag, sådan at så mange børn som muligt får mærket læselysten i deres sommerferie. 

Al relevant info om kampagnen samt PR-materialer i form af bl.a. plakater kan findes på www.laesesporet.dk Læsesporet er tænkt til at give fagprofessionelle i skolen (lærere, PLC-medarbejdere og skolepædagoger) såvel som forældre, den bedste indgang til bibliotekernes samlede læsetilbud for børn i skolealderen. Her finder I masser af inspiration til arbejdet med litteratur og læsning.

Udfordringsarket kan downloades som pdf fil her på siden og derefter printes. 

Vi håber, I vil være med til at fortælle børnene om kampagnen!